onsdag 12. mars 2014

Tilbake til luftegården :-)

Sånn, da er det på tide for flokken å flytte til luftegården resten av "vintersessongen". MÅ jo bare sette et par hermetegn her, for vinter og vinter Fra Blom ;-) Tørt og nedbørsfatting har det vært, og flokken har kosa seg ute på "beitet" mesteparten av vinteren. Nå er det vår, og flokken er ferdige med "pløye-jobben" sin, så nå får vi bare "pynte på litt" og så i nytt beite til våren. Det er bare den "øvre delen" av beite de har "pløyt opp", og som trenger å så'es i, så til sommeren kommer jeg til å dele beitet i to, så de får starte ut beitesessongen nede på Lynkylåkeren, mens graset gror "på toppen". Kjekt med god plass og akkurat passe stor (eller liten) flokk.

Nå går Vinge Blessen og Sunflower alene i den nederste luftegården, og ungjentene sammen i den største. Streng tatt burde Blessen og Utopia gått sammen i en liten "slanke-luftegård". MEN, - den eneste hesten Sunflower har respekt for er gammel-vallaken, så de to får gå sammen som et gammelt ektepar, og Blessen nyter godt av at Sunflower IKKE er på slankekur....! Så får ungjentene herje litt i fred for Sunflower :-D.

Utopia trener godt for tiden, her i full travtrening nå, og enn så lenge (bank i bordet) har vi klart å holde den svake foten frisk og fin !! Hun har i likehet med Sunfllower fått på seg sommersko nå, det finnes jo ikke snev av vinter, og tæla er i ferd med å gi seg, så vi tar sjangsen på det. Skulle det mot formodning komme litt vinter får Jørgen bare sko om damene.

Helsa til Sunflower holder også bra!!! :-D Hun har tålt siste løpet godt, og ei litt hard treningsøkt på søndagen, så nå er det bare å jobbe vidre på samme måte, og melde til løp igjen. Neste mulighet er 24 mars.

Linna og Lill Faksa har i blandt fine treningsøkter sammen på ridebanen. De er gode venner, godt sammstemte, og får faktisk et veldig godt og alternativt treningsopplegg på denne måten. Greit å kombinere med trening i vogn.

Har hatt pulsmåler på Linna slike økter, og hun jobber veldig godt. De koser seg også, og treninga er kystbetont og frivillig. I dag skal begge to ut å kjøre en tur, Lill Faksa skal ha lange intervaller, og Linna helt standard basis/grunn-trening i bakkene rundt stallen :-)

Det er meldt ekstremvær i dag og i morgen, fare for 100mm nedbør. Heldigvis ser ikke stormen Kyrre ut til å treffe oss så hardt, værre for de lengre nord i fylket. Litt regn melder yr.no for Stjørdal, men laaaangt i fra 100mm heldigvis :-)

Annelise

Ingen kommentarer: