søndag 13. april 2014

Det går framover :-)

Både Utopia og Lill Faksa fikk fin trening på lokalkjøringa i går, og begge har fin framgang. Spesielt Lill Faksa viste fine takter i går, og gikk bedre enn forventet.

Litt travelt ble det for kusken (les; undertegnede ;-), for de gikk i løp 3 og løp 4 (ponnier de to første løpene). To varminger på rappen, og to løp på rappen. Begge hadde startspor 4 i volta, så jeg fikk friska opp det trange startsporet ;-).

Lill Faksa var førstemann ut i går, og hun "safe" jeg ut fra start, og hun klarte seg bra i starten. Gikk litt sent de første 500 metrene (1.58 første 500m), og det tok litt tid å legge seg i sela og "finne flyten". Men hun travet fint, og de siste 1000 metrene gikk unna i 1.43 tempo. Som raskest var hun nede i 1.39, og så fort har hun ikke flytta beina sine før. Slutt-tia ble 1.48.4, og det holdt til en 6. plass av 8 hester. Så vi kom ikke sist i mål :-D. To Bork Odin døtre kom på første og andre plass (Tante Ragnhild; 1.34.7, og Mia Melis; 1.35.9 - begge med en G). Lill Faksa holdt seg i trav hele veien, og oppførte seg ellers helt eksemplarisk ! Her er liten videosnutt fra løpet hennes;Det ble ikke noe video av Utopia, for da måtte Jørgen skritte ned Lill Faksa, men Silje D Theodorsen var der med sitt fotoapparat og tok fine bilder;

Utopia viser også framgang, for hun galopperte bare to ganger i går...hehe (mista tellinga på rutinekjøringa sist), og pynta på rekorden sin også og endte opp med 1.43.8, og det holdt til å bli hest nr 12 i mål (av 15). Det er et lite stykke fram enda, og det blir ikke prøveløp riktig enda. Må få stagga denne galopplysten hennes. I går hadde hun en startgalopp, ikke helt unormalt det da. Trangt i volta og mange hester rundt på alle kanter. Da koker det i topplokket. Den andre galoppen var sånn type; "pang", vrenge seg over helt plutselig uten forvarsel. Bare psyktisk, for heit i topplokket. Snedig egentlig, for hjemme er hun tråkk og lat i trening, men på banen koker det litt over gitt. Må bare trene mere og delta på rutinekjøringer slik at hun lærer seg at det er BARE trav det handler om! Trenger mere rutine for å lære seg travet. 

I dag har Linna fått på seg sko igjen, og hoven er kald og fin. Litt usikker på om det har vært/er noen hovbyll i det hele tatt?. Noe hudbetennelse er det, vises godt da vi har barbert koden og kjenner "raspe" der bak. Spørs om alt vontet hennes rett og slett "bare" skylles en hudinfeksjon (lymfangitt)?. Ikke noen halthet nå, og i morgen skal vi ut i vogn igjen. Starter opp med en skrittetur og tar det derifra :-)

Annelise

Ingen kommentarer: