onsdag 9. april 2014

"Flying start" og hovbyll ....

Kort oppsummert for mandag og tirsdag :-/.  Mandag var Sunflower på Leangen en tur, og tirdag fikk Linna konstantert hovbyll hos veterinæren.

Vi som hadde håpa på en pen premieplassering for Sunflower, måtte reise hjem med nok en 0 i raden. MEN - hun starta nå bra om ikke annet ;-) hehe.  Tidligere har Sunflower mista litt terreng i starten, og det har vi trent litt på, og det nytter :-D. På mandagen sto hun oppført som hest nr 14 av 14, to fra strek, og resten fra tillegg. Sunflower viste fram en ny side; og var i tet i løpet av første sving!! Utrolig. Nå kosta dette imidlertid litt mye, hun fikk en del trykk av favoritten også, og dermed kom melkesyra før siste sving. Jaja, sånn kan det gå, men hun viser om ikke annet nye kvaliteter og kusken var optimistisk; "mærre hu bli hu sjø, bare å tren på" :-) .

Her er løpet;Spennende, helt til siste bortre ... ;-) Men det er bare å brette opp ermene og trene på, og håpe vi kommer med i løp igjen - det er lite poeng "på konto'en" nå, så det kan holde hardt!!

Så var det Linna da stakker, som hadde vont i foten sin. Der var jeg litt bekymra, men heldigvis var det "bare" hovbyll. Litt snedig dette, for vi har da hatt noen hovbyller på stallen før, men ingen av hestene  har blitt hovne i beina. Men utrolig halt har de blitt, første gangen jeg stifta bekjentskap på slike byller var hos Vinge Blessen, jeg var sikker på han hadde brukket foten stakker. Linna har ikke vært så halt, bare "ømmet" litt, og vært hoven rundt kodeleddet og senene. Kan hende det var en "ny" byll, en fersk en etter knusning ?? Uansett, hun ble gransket og sjekket opp etter alle kunstens regler, og flere røntgenbilder ble tatt, og ingen andre funn i det hele tatt. Heldigvis!


Og slik reiste vi hjem fra klinikken :-) hehe, rosa bandasje og gaffa-teip, skikkelig omslag til ei lita mærr det :-P . De leita litt forsiktig med hovkniv etter byllen, uten å finne den. Under bandasjen er det skikkelig kloramin omslag, som skal "drepe"/trekke ut verkebyllen. 

I kveld har jeg tatt av dette rosa omslaget, og Linna er MYE bedre i foten sin. Ikke hoven, og ikke halt. Har på boots nå med "kloramin-bomull-såle", og skal få på ny sko når hun helt klart er fri for alle smerter etc. Da blir det trim igjen, har ingen tid å miste! 

AnneliseIngen kommentarer: