onsdag 7. mai 2014

Banetrening :-)

For nesten hele flokken :-D. I går tok vi med W.M. Utopia & Lill Faksa på rutineløp (Leangen), og i dag har Mølleslettens Linna vært på lokalbanen i vogn for første gang :-)

En travel helg har vi hatt, med konfirmasjon av minstemann i heimen, så nå er de mere eller mindre voksne hele "barne"-flokken ;-) Men hestene har stort sett fått sin trim, med unntak av søndagen, da tok mor fri ! :-D. Utopia og Lill Faksa har fått noen turer på Leangen i vår, både lokalkjøring og Rutineløp, og begge plukker sekunder og forbedrer seg for hver gang. Mest imponert er jeg kanskje av Lill Faksa, for hun har jeg i mitt hode definert som "stor og sein", men jammen har hun utvikla seg masse i vår. Utopia er "lita og sein" ...hehe, det er liksom opplest og vedtatt at storvokste hester er litt seine, og trenger tid. Vel, her i gården har vi ikke bare slik erfaring nei. Eldjenta er stor og var veldig tidlig, Utopia er bittelita og ikke spesielt tidlig akkurat. 4 år og ustarta, med "pers" på 1.43. Men det går framover. Hun tok ytterligen et par sek på sin "personlige rekord" i går, selv om hun slettes ikke hadde en optimal dag.

Hun har, til tross for god travteknikk, lett for å galoppere. Noen ganger har hun har "rullet over" pga høy fart, men også "slengt" seg over pga lyst til løpe fortere enn hun er i stand til (å traaave). Det har nok sittet noe i hodet, men vi har også spekulert litt på balansen hennes; hva er optimalt for henne ? Nå var hun klar for å bli skodd, og dermed tok vi av framsko etter varming for å se om DET passet lille mærra. Vel, det slo ikke heldig ut! Hva som var "verst" for henne i går er vi ikke sikre på, banen var løs - sånn litt "sukker-sand-aktig", og det er et håpløst underlag å trave på i mitt hode. Begge jentene streva i sanda i går, spesielt i svingene, både den lille og den store mærra!! Utopia fikk ikke opp farten skikkelig i går, gikk og tok "små tak" hele tiden, men jeg klarte å holde henne i TRAV hele løpet, det var en liten seier i seg selv!!. Dermed satte hun pers, pga jevnt tempo hele veien, men slettes ikke på sitt beste.

Lill Faksa knep også et par sekunder å vel så det på sin "pers" og noterte 1.45.2 i går. Også denne gangen uten galopp, mere travsikker hun enn sin lille stallvenninde ;-). Hun ble riktinok sliten på oppløpet, og begynte å "jumpe" litt med baken rett før mål. Men hun har en fin fightervilje, og ga seg ikke før målstreken. Begge fikk dusj og kos før hjemreise;

Søte jenter, nydusja og ikledd pysjen ;-) Klare for hjemreise og leggetid. 

Så var det Linna da, som har vært på banen og jogget i dag. Vi har kjørt over skogen før, men ikke på banen, men nå er det på tide å starte litt på joggetrening. Har fått noen måneder med grunntrening i bakkene nå, og er klar for å "lære å gå banen" :-D. Vi møtte Leo Even og Tobias, som ble med å jogga sammen Linna. Og det satte hun pris på, få jogge mellom to kjekke travere, på banen. Hun har så fint et steg Linna, og jogger på så lette bein at det er en fryd å sitte bak. Tok det pent i dag, men kommer til å øke litt på tempo/puls gradvis framover, slik at hun kan ut å gå mønstringsløp på ettersommeren/høsten en gang. 

Her er Linna og Tobias (f: 2009, etter Qvadrigo).

Så er det over skogen tilbake til stallen.

Veldig fornøyd med "små-jentene" våre, og kanskje mest av alt; de er så snille og greie å jobbe med, ikke noe tull og tøys på noen ("bank i bordet") !!

Annelise

Ingen kommentarer: