lørdag 31. mai 2014

Ny balanse; stilstudie :-)

Utopia har også vært en tur på banen, for å teste sine nye "jogge-sko" ;-) Hun har hele sitt liv gått på relativt tunge jernsko (cytek) slik som alle våre hester har gjort siden 2008. De fleste har riktignok trivdes best med lettere sko (eller helst barfot) i løp, men til trening har vi stått fast ved, og vært svært så fornøyde med Cytek-skoa. Men nå har altså Utopia fått på seg alu-sko, for å se om hun også "må lettes opp litt" for å fly fort-fort på travbanen ??.


Jørgen brukte formiddagen til å sko, så dermed ble det en ettermiddagstur på banen i går, i fin solnedgang. Ganske kaldt faktisk, men sol og fint vær å trene hest!

Utopia ble "annerledes å sitte bak", og jeg merka godt forskjell på steget. Nå ble det mest jogg, tildels hurtig jogg, for å venne seg til ny balanse og finne rytmen. Hun ble lettere i steget, og med mye mindre løft i frambeina. Det gjenstår enda å se om dette er DET som skal til får å "knipe" ytterligen noen sek. og gjøre henne klar for prøveløp, men det var i allefall en lovende økt på banen. Jørgen filma, både "normal" hastighet og HD for å lettere studere stilen, her er resultatet;Hun skinner fint i lav kvelds sol :-) Fine lille Pia vårres.

Og for de litt spesielt interesserte, nedenfor en film jeg har vist før, fra 1.april i år, Utopia i rutineløp m/jernskoa. At hun løfter mere i frambeina er lett og se, ellers ? tja, vi får se da, neste gang Utopia skal på Leangen, om hun kan knipe noen sek. ?
Annelise

Ingen kommentarer: