fredag 23. mai 2014

Småjentene :-D

De er i trening de, selv om mitt engasjement i egg/inseminering/avl etc er på "toppnivå" for tiden ;-) . Forrige dagen var Linna ut på trening igjen, etter ei lita uke fri pga hoste, og i går var "traverjentene" ute i Rutineløp på Leangen igjen :-).

Vi har hatt et lite og relativt harmløst "tørr-hoste-virus" på stallen, først Utopia, så Sunflower, og sist Linna. Alle har kommet seg raskt, bare ei lita uke fri fra trening, så var det over !! Linna var ute på ei let økt i sola forrige dagen, og jeg hørte et lite host! Tar det pent inntil tørrhosten er 100% vekk, da blir det tur over på banen igjen. Enn så lenge får vi tusle i vakre grenda og bare kooooose oss;

Den som mener løvetann er pyton ugress, har ikke sansen for alt som er vakkert om våren ;-) hihi, beste årstiden dette; når våren er på sitt fiiiiineste ! Da koser jeg meg ute med fine hester og "ugress" i veikanten :-D.

I går var det Rutineløp igjen, og mitt mål var at begge jentene skulle vise ytterligere forbedring. Nå har de knepet sekunder jevnt og trutt denne våren, og "jeg vil ha mer" !! :-D. Ble annonsert på FB i går at de ville ha løp før de "kalde" 3-åringene med fart 1.55 og dårligere. Lill Faksa gikk 1.45.7 sist, så da måtte vi ut i "voksen-løp" for de 1.45 og dårligere. Målet var å knipe bittelitt og det gjorde hun; 1.44.8 ble tia i går, og da med en lite "smitte-galopp" på oppløpet. Hadde størst fart ut av siste sving, og var i ferd med å "angripe" da en hest på siden galopperte og trakk litt utover i banen. Da skvatt hun over Lill Faksa også, og tapte vel et sek, på det. Men alt i alt veldig fornøyd med Lill Faksa. Travet flyter fint, og hun jobber med GOD instilling, og er snill og grei!! 

Utopia måtte ut i 1.35 til 1.45, og knep nok en gang ca 3 sek og endte opp på 1.40.4. Og det med en skikkelig startgalopp. Sist vi var på Leangen, hadde jeg dotter i ørene, men syntes hun ble litt "daff". I går gikk hun uten, og ble noe i overkant heit (!!). I varminga holdt hun nesten på å "dø" pga en søt liten hvit/røt shettis som trente på indre bane !! Den var så skummel at aller helst ville hun "fly ut". Og i løpet kokte det over i starten. Hun mista mye, og klarte aldri å ta igjen feltet, men trava alikevel godt etter galoppen. Var nede i 1.31 som max-tempo, og det er vel det raskeste hun pr i dag klarer å flytte sine korte bein ;-). Litt rart at denne lille mærra som er så "cool" og bedagelig hjemme i trening; blir så til de grader heit på banen; danser avgårde med krum nakke og vrinsker som en unghingst i hesteringen :-D. 

Etter løpet får de dusj og stell som vanlig, det nyyytes ;-)

Utopia koooser seg i dusjen, ikke redd for å få vann i øyne/munn eller ører faktisk, nytes i fulle drag.

Og etter dusj er det på med "pysj", og rett hjem;

Lill Faksa til venstre, noe større enn Utopia :-P.

Idag skal Sunflower sjekkes, hun ble faktisk satt inn med edle dråper fra Thai Tanic på onsdag, og i dag er det tid for å se om egget har gått, eller om hun "må ha mer" :-D. Spennende, så skal Linna ut å jogge litt i bakkene igjen - ha en fin dag!

Annelise

1 kommentar:

Frida Karlsen sa...

Heiii, kjempe fin blogg <3 Eg har også hester, men jeg lurte på om du hadde noen tips når det hjalt hesten min som ikke liker å bli vasket eller liker å longere?
Vill gjerne at du kan svare på denne eposten er du snill

Fridaamaliekarlsen@hotmail.com