tirsdag 20. mai 2014

To hopper til inseminering :-)

Ja, da ble det slik, har spekulert på det en stund, og endelig beslutning ble tatt mandag, da jeg måtte en tur til Langland på Ler med nye (edle) dråper til Eldjenta :-D. Hun tok seg ikke på første egget, og dermed prøver vi igjen på denne brunsten. Dråpene kommer flybåren, og det er like greit for meg som nesten "bor på flyplassen", og kjøre turen til Ler med flyposten. Sunflower ble med "på lasset". Vi måtte stå over prøveløp sist pga hoste, og rolige dager i luftegård kombinert med SOL og varme, resulterte i brunst.

Eldjenta har jo godkjent hingstevalget for lengst;

Hun rikka seg ikke fra Thai Tanic de første dagene på Langland, men når brunsten gikk over, gikk også interessen over ;-) . Men nå blir altså Sunflower satt inn med Norges første 09-traver!! 

Jeg kan ikke så mye om linjer og stammer på Varmblodstraveren, det er så maaange hester, ikke bare her i Norge, men hele verden. Men jeg har fått med meg såpass, at Sunflower's utvalgte er en skikkelig "best for money - hingst" her på berget. Han avler godt, og er av snille, amerikanske linjer. Har ikke (pr  i dag i alle fall) noe ønske om fransk krutt på Sunflower. De fransk-ætta hestene har ofte et mye tøffere lynne enn de amerikanske, og det er krutt nok som det er i topplokket på Sunflower (!!). Dessuten har han passe størrelse, er kjent for å ha en særdeles god trav-teknikk, og er en vakker kar! Har lånt et bilde av Thai Tanic fra reklameplakaten; vakker kar;

En vakker hingst :-)

Eldjenta ble på nytt satt inn med Myr Faksen. De dråpene vi fikk tilsendt denne gangen var av noe "laber" kvalitet. I mikroskopet var det relativt rolig og laber aktivitet på sædcellene. Nå holder det med EN aktiv celle, men jeg må vel legge lista noe lavt og være forberedt på at hun kanskje ikke tar seg på dette egget heller. Vi får se, og kanskje legge en plan B for alternativ hingst (med superior sæd-kvalitet!!) for neste egg om hun ikke blir drektig ??. 

Ellers er Eldjenta 5 år I DAG :-) tenkt at det er hele 5 år siden hun ble født, det er rart hvor fort tiden har gått !! Hurra for Eldjenta vår !!!! 

Sunflower hadde ett egg på 3.3 cm og skal sjekkes igjen for inseminering i morra. Har vi MASSE flaks nå, så blir Eldjenta drektig drektig på denne insemineringen, og Sunflower sette inn onsdag el fredag og tar seg. To føll i april neste år :-D Wow, for en drøm. Vi får se hvordan det går. 

Etter sjekken i går, ble Sunflower sluppet ut til hoppeflokken, og det ble tatt mange bilder av Solsikka og som etterhvert fant sin venninne Eldjenta igjen; her er en video at bildene;På Trøen er det god plass nå, og stille og fredelig. Både Utopia og Lill Faksa sto i full brunst i dag, så det er tydelig at sola/varmen virker inn på hormonene. Krysser armer og bein for at begge damene våre på Langland tar seg.

Annelise

Ingen kommentarer: