torsdag 5. juni 2014

Da er det "Solsikke-frø" på gang :-)

For den godeste Sunflower er drektig :-) Begge damene ble sjekka i dag, og Eldjenta var nok en gang tom dessverre, men gledelig var det at Solsikka har tatt seg.

For å ta Eldjenta først, hun ble satt inn 19 mai for andre gang og konstantert tom igjen i dag. For å ikke risikere å tape mer tid må vi gå vi over på "plan B" og skifte hingst. Myr Faksen har dessverre trengt litt tid på å komme i gang. Vi må prøve å unngå å la nok et egg gå ubefruktet. Dermed blir det Norheim Faksen denne gangen. I morgen blir Eldjenta sjekka igjen for å se om hun skal settes inn med en gang, eller vente til mandag. Veterinæren bestemmer det ;-) Men plan B er et bra alternativ det også. Det er en Järvsöfaks sønn, med Elding som morfar og Eliteavlshoppa Norheim Elle som mor. Norheim Faksen er dobbelt Derby-vinner, så det blir ei solid stamtavle på avkommet. Begge foreldre Derby-vinnere, og Eliteavlshopper "over hele fjøla" :-).

Dette blir da solid nok det :-) Får bare håpe på full klaff nå, og blir hun drektig på dette forsøket, blir det føll i første del av mai neste år.

Men så var det Sunflower da, som er konstantert drektig med Thai Tanic :-). Wow så spennende det blir. Fant et bilde på min Data her av Sunflower som føll. Vet ikke hvem som har tatt det, mest sannsynlig oppdretter, men jeg låner det her litt; 

 
Snakk om lita nett frøken :-) Om det kommer hingst eller hoppe spiller ikke så stor rolle, uansett ikke noe kåringsemne som kommer, så en hingst blir fort "balleløs" ;-)  Jeg har liten oversikt over varmblods linjer mm, det er så mange. Men Thai Tanic hevder seg godt på statistikken, og er "mye for pengene hingst" :-). Selv om Sunflower selv ikke har prestert i banen, får hun støtte seg på sin gode mamma ;-) Bella Coal (f 1990) er en av de aller beste varmblodshoppene i Norge, med 54 førsteplasser på totalt 151 starter, og ca 3.5 mill .kroner tjent på 90-tallet, det er noe å slekte på det :-P La oss håpe hun slår igjennom som knakende god mormor .... :-D

Men nå får vi bare krysse fingrene for at også Eldjenta blir drektig på dette egget. Sier JATAKK til svart hoppeføll neste vår ;-).

Annelise


Ingen kommentarer: