mandag 23. juni 2014

Så er flokken samlet igjen :-)

For fredags kveld drog jeg til Langland Stutteri og henta hjem Eldjenta som er konstantert drektig med Norheim Faksen :-). Det ble således full klaff for "plan B", og da blir det føll tidlig i mai neste vår ! Det var godt, OG .... hmmm.... mærra har ikke gjort annet enn ugang siden hun kom hjem....så ble en smule arbeids-somt også ;-).

Etter å ha gjenforent flokken, satt gjengen på boks med kveldsmat, drar jeg hjem for å nyyyte følelsen av å ha to drektige mærrer på stallen, og glede meg til neste vår.

Men, Lørdags morgen blir litt arbeidsom, for Eldjenta har vært ute å kosa seg på stallgangen om natta :-/. Joda, i lykkerusen over drektighet (ammetåke allerede ????) har jeg ikke lukket boksdøra til mærra skikkelig, så jeg må nok bare ta på meg skylda selv. Eldjenta har hatt fest ! Hun som strengt tatt skal slankes veldig, har kosa seg med frokosten til hele flokken, og rota veldig !!

Jaja, det var bare å brette opp ermene og rydde opp. Dernest hoppe inn i den vinterfora regndressen, og kjøre dagens treningsøkt med Utopia.

Godt pakka inn i vinterfora regndress, buff i halsen og ullklær innerst inn, smiler jeg tappert, og og kjører avgårde med Utopia.

Midtsommerværet er tildels deprimerende, med 7 grader, sur vind og regn. Jaja, det er bare å kle seg. Men Utopia trener så bra for tiden, så det varmer godt.  

På vei tilbake til stallen, kjører vi forbi flokken som står godt i le for vær og vind helt i vest enden av beitet. Der sto de å trykka seg inntil trærne og halvsov. Utopia får sitt stell, og slippes ut til flokken. Hun beinflyr i full galopp til den andre enden av beitet der flokken står og sover, og de "bråvokner": skvetter, og knekker gjerdepåler som pinneved i "sjokket". 

Dermed er det et par mærrer ute på plena, og børner!! Lill Faksa og Eldjenta gjør alt de kan for å endevende plen til potetåker. Full og "sjokk-hormoner" og en god dose strøm fra galen, løper de rundt på plena. Æsj æsj og dobbelt æsj. Da er sjarmen med hest og drektige mærrer borte som "dugg for solen"og vi må bare ta trillebår og redskap fatt og reparere skader etter flokken :-/.

Vi er enda ikke ferdige, men jobber med saken. Heldigvis var det et skikkelig uhell, og ikke røverstreker! Det var så mye regn i lufta, samt flystøy fra det store flyshowet på værnes, så de halvsovende hestene hørte nok ikke Utopia for hun dukka opp som "troll av eske". Strengt tatt er det jo bra at gjerdepåler og tråd ryke FØR hestene "ryker", men men. Utrolig irriterende !!

Men på søndagen, tok vi oss litt fra fra gartnerjobben, og fikk med oss siste dag av Midtsommertravet på Leangen. Endelig gløtt av sol, og oppholdsvær, men kaldt nok. Tidlig treningsøkt med Lill Faksa og Linna først, begge så utrolig flinke, veldig godt med slik oppmuntring !


Lill Faksa drog trykkvogna, og fikk ei fin økt hun også, selv om den ble langt opp etter fart/puls tilpassen Linna. 

Oppmuntret av fine unghester, drog vi innover til Leangen Travbane for å se på den kommende pappa'n; Norheim Faksen og mange andre flotte tilreisende hester! Alm Rau Jo's Æresløp og Bork Rigels Æresløp var mine høydepunkt denne dagen. Norheim Faksen deltok i det siste, uten å lykkes i banen denne gangen. Så vel ikke helt kurrant ut, noe skjev, så hesten er nok ikke i sin aller beste form for tiden. Men vakker er han, Eldjenta's date;En voldsomt speedig hest, med stor kapasitet når han er i orden, får håpe det kommer et vellskapt og flott føll neste vår :-) 

Flere bilder fra Midtsommer Travet finnes >> HER

Annelise

Ingen kommentarer: