søndag 10. august 2014

Leangen med Linna :-)

I dag har Mølleslettens Linna fått stifte bekjentskap med Leangen Travbane for første gang, og det tok hun på strak hov og vel så det. Nå var det en stille (varm) og fredelig søndag på travbanen, og ikke så mye styr og ståk. Men det er nå like greit å se alle reklameskiltene og søppelbøttene i fredlige former for første gang. Lill Faksa var med som mentor og reisefølge, og sammen fikk de ei fin treningsøkt på banen tilpasse Linna sin puls og fart.

Her er vi på vei ned til banen, Jørgen og Lill Faksa først, jeg og Linna like bak.

Oppvarming "vrang-veien".

Finfin stil på Linna, og så kald og fin i topplokket ;-) Ikke noe hyss eller gøys, bare konsentrert om oppgaven.

Vel hjemme hentes økta inn på PC'n, lagres der sammen resten av øktene i mitt etterhvert store arkiv fra helt tilbake til 2008. Greit å ha noe å sammenligne med ;-). Når vi drar inn til banen med unghest for "bane-tilvenning", kjører vi aldri et tradisjonelt hurtigarbeid (= varming, og så en 2140m i "full skuv"). Vi jogger noen runder til oppvarming, og kjører på direkten 3 stk 1640m i "passe puls". 

Det siste arbeidet ble fullført under makstid for mønstringsløp, dvs 1.59 for å være helt nøyaktiv (over 1640m). Linna har nå i de siste ukene trent innunder kravet for mønstringsløp, og er således klar rent fysisk for mønstring. Nå har hun fått sitt første møte med Leangen, men vi tar vel noen turer til før vi melder henne til høstens store (og eneste, hehe) mål på travbanen for Linna. 

Lill Faksa fikk også ei fin treningsøkt, om ikke så hard, så ble det en fin kvalitetsøkt på bane og hun fungerer veldig fint for tia. Snill som dagen lang og en god mentor for Linna. 

Etter trening og dusj, var det rett hjem og ut på beite til resten av flokken. Her går de ute 24/7 enda faktisk, snart 6 uker nå, for en sommer. Mange år siden vi har hatt flokken ute døgnet rundt i ukesvis, men så er det også noen år siden vi IKKE har hatt starthest på sommeren før... :-/. Men det er aldri så galt at det ikke er godt for noe ;-). En avslappa sommer for vår del, men vi får satse på en mere aktiv "trav-sommer" neste år :-).

Disse bildene er tatt for et par dager siden, og det er uteservering nå. Beite er "oppspist", og vi har starta tilleggsfôring med grovfôr samt kraftfôr/vitaminer mm. 

Det er så solbleika at de ser lysebrune ut både Linna og Lill Faksa, og så ruller de seg grå ;-) men jeg tror de koser seg ute, og det skal de få gjøre så lenge det er oppholdsvær. Kommer høst-regnet, blir de tatt inn til natta. 

Mål for kommende uke er vaksinering av de tre minste jentene, samt tannstell og eller en liten helsesjekk. Får håpe "fastlege" Lise har tid til uka, eller neste uke.

Annelise. 

Ingen kommentarer: