søndag 31. august 2014

Linna på Leangen for 3. gang :-)

I går var det siste "generalprøve" før mønstringsløp for Linna, og det gikk veldig bra. Kjørte avgårde på formiddagen, mens de første hestene ankom banen for kveldskjøring (V65 - lørdag), og hadde avtale med Bjørn Garberg om at han skulle overta etter varming og kjøre et arbeid med henne.

Linna trener i mønstringsløps-tempo hjemme, så vi vet at kapasiteten er der. Men det er noe helt annet å gå løp på Leangen, fremmede omgivelser og mye "rart" å se på for en ung hest. Men Linna har en fin psyke, og synes det var helt greit å jogge rundt i hesteringen og ute i banen selv om det var mye mere "styr" der i går enn de første turer på Leangen for Linna. Oppførte seg i grunnen eksemplarisk, og Bjørn var fornøyd. Så nå blir det første mønstringsløp om 14 dager (8 september).

Her slapper hun av etter varming, blid og fornøyd. Så for Bjørn overta, og jeg kan stå "ringside" og knipse bilder av fine Linna vår:


Og her har jeg overtatt tømmene igjen for å skritte ned Linna. Bildet er tatt av Linn Therese, datter til oppdretter som har gjort Stjørdaling av seg for skolegang et par år; trivelig :-).

Så dagen i går ble veldig trivelig. Hyggelig tur til Leangen med superflink og snill 2 åring som traver på lette bein uti banen, en varm og fin august-dag! :-). 

Vel hjemme var det rett ut på beite til resten av flokken, som virkelig koser seg i det fine sensommer været. Etter en regnfull august var det svært så godt at sommeren "stakk innom igjen", bare for å minne oss på at det ikke er riktig høst enda :-D. 

I går tok jeg med meg Linna og Lill Faksa på ridebanen en liten tur, for å "riste litt løs", småjogge og leike seg litt;


Ei brun og ei svart mærr :-) hehe, ikke så lett å se at Linna er svart, men hun er altså det, jeg har gentesta henne ;-) Solbleika "gul-svart" er fargen mere presist, dvs hun har arva et anlegg for bork-farge fra sin far (Bork Odin), men det genet kan ikke "bleke" svart pels i særlig grad, og de "gul-svarte" hestene kan være alt fra nesten helt sort til slik "leverbrun" i fargetonen slik Linna er. Artig :-D. Så har hun ikke anlegg for rødt.

Lill Faksa er brun, mørkebrun om vinteren, og litt mere solbleika om sommeren, men helt klart ei brun mærr. Mora hennes har røde avkom, så det er en viss muliget for at Lill Faksa har arva et anlegg for rødfarge fra mora, men det har vi ikke gentesta for, så mitt "nysgjerrig-per-gen" har ikke fått svar på dette enda :-). 

I dag skal Jørgen og jeg kjøre "et arbeid" med Lill Faksa og Utopia, og sola skinner, det må da gå an :-).

Annelise

Ingen kommentarer: