søndag 3. august 2014

Lokalkjøring for Utopia :-)

I går tok vi turen til Nossum med lille Pia, hun trenger all rutine og trening i løps-situasjon hun kan få, og lokalkjøring er midt i blinken. Lista legges rimelig lavt, for hun er en galopp-lysten lita Pie, og det har vært vanskelig å få henne rundt et par runder uten G sammen andre hester. Målet i får var færrest mulig galopper :-P hehehe. Her er noen bilder fra varminga;
Noen av kosen med lokalkjøring dette; Utopia slapper av, og Jørgen slapper av, grei å reise med lille Pia. Tar livet med ro og slapper av mellom varming og løp.

11 hester uten grunnlag og tototid var meldt til løpet, og vi fikk spor 11. Det ble litt voltetrening på oss, en god del omstarter, men tilslutt kom vi oss avgårde; UTEN startgalopp. Det var BRA !! :-D. Men på første bortre fikk vi ryggen til en ekvipasje som det spruta masse småstein fra, og det likte slettes ikke Utopia. Prøvde å trekke henne ut et spor for å slippe "skura" av smågrus, men da feila hun og mista mye terreng. Men etter det la hun seg i trav, og trava riktig så godt de siste 1200metrene. De gikk i 1.35 fart, og det er veldig bra for Utopia :-D. 

Kom i mål på 7. plass, på tia 1.41.0 og det er nesten rekord det. Har gått et rutinearbeid på Leangen på 1.40, så dette må vi da være fornøyde med.

Etter løpet er det rett i grautbøtta, ikke noe å utsette på matlysten. 

Grøtmule ;-) 

Resultat-lista viser en ok 7. plass og fin tid. De har ikke fått med seg galoppen til Utopia på første bortre siden, men det spiller ingen rolle, det var kun Utopia selv som tapte på den. Vi får se om det ikke er flere lokalkjøringer framover for Pia nå, fin løpstrening, og klarer hun å gå en distanse uten G, så begynner det å lukte prøveløp ;-)

PÅ hjemturen i går fikk vi en liten "skrekk-opplevelse" - men vi slapp med skrekken heldigvis. Og ble "redda" av moderne henger med bom-utløser på utesiden! Utopia var av en eller annen grunn veldig urolig på hengeren hjemover. Vi stoppa på Åsen for å sjekke, men fant ingen grunn til uro. Like før vi kommer hjem så rykker det kraftig i hengeren, og Utopia har hoppa over bommen. Skitt, der hang hun fast, i en temmelig "knøvla" posisjon. Heldigvis sto (eller hang...) hun rolig til Jørgen fikk skrudd av bommen på utsiden av hengeren, og mærra fikk bakke-kontakt igjen. Hun var hel og fin, og jogga ut på beite til resten av flokken på lette bein i går, ser ut som vi slapp med skrekken. Solid henger med gode løsninger er rett og slett helt uvurdelig !! 

Annelise

Ingen kommentarer: