søndag 24. august 2014

Lokalkjøring med Lill Faksa og Utopia

I går tok vi med Lill Faksa og Utopia til Nossum for å delta på lokalkjøring. Fin trening for hestenen, og hyggelig å ta turen til Nossum en lørdag formiddag å treffe trivelige travvenner :-)

Været var fint da vi drog, men Lill Faksa og jeg fikk en skikkelig regnskur i 3-års løpet. Hjelpes som det bøtta ned, men Lill Faksa brydde seg ikke så veldig om det. Det var 8 tre-åringer på start, vi hadde spor 7 i volta, og det starta med en galopp.... ! Tapte masse i starten, men når hun først legger seg i trav, så flytter hun beina kjapt. Sterk er hun også, og går oppløp! Spurta forbi et par ekvipasjer og tok den siste premieplassen på oppløpet :-). Det ble en finfin 5.plass, på tiden 1.51.3, og den første sølvskeia :-).

Slik så vi ut etter løpet, gjennomblaut, skitten, blek men fattet ;-) hehe. 

Utopia står å venter på sitt løp, godt pakket inn (må vel ta med regndekken nesten gang kanskje ?), men så lysnet det opp, og ble riktig så fint etterpå. Jørgen skulle debutere som kusk for første gang, og oppsummerte løpet sitt greit slik etter målgang; "kom ut sist fra volta, og holdt plassen gjennom hele løpet" :-) hehehe. 


Dette med voltestart er ikke bare enkelt, det må øves og øves og atter øves. Spor 7 (springe spor) er ikke det aller verste, men Jørgen var litt for generøs, og kjørte ut volta si og vel så det. Kom derfor sist ut, og fikk galopp i tillegg. Utopia er vrien slik, det er mye galopp i dama der (sitter i hodet!), men når hun først "fant beina sine", gikk det unna i fin stil og greit tempo. Det var totalt 14 hester meldt, så løpet ble delt i to. Sist i mål i sitt heat, på tia 1.44.5. Tre hester i det andre heat'et hadde dårligere tid, så det var noen bak Utopia på sammenlagt lista ;-) .

Etter løpet fikk det stå og slappe av litt. To gode venninner, som roper på hverandre når den ene er i banen. Hver gang de "møtes" i stallsvingen, knegges det til hverandre, de kjenner igjen hverandre på lang avstand åpenbart. 

Vel hjemme fikk de ut på beite samme resten av flokken, og gjensynsgleden er stor. En dag på løp, og flokken blir yr av glede når de møtes igjen. Børner rundt med bukkesprang og stor iver, gøy å se :-)

Annelise

Ingen kommentarer: