tirsdag 16. september 2014

Andre og siste mønstringsløp i boks :-)

Og i går ble det "reprise" på forrige mandag. Ca. like mange hester til start, og flere av den samme gjengen som sist:

Hun la inn en liten galopp denne gangen også, tapte litt mere på denne enn forrige mandag, men tok igjen mesteparten av det tapte og kom inn på 1.55.3 - dvs 3 tiendeler seinere enn for en uke siden. Også denne gangen gikk hun "i par" med Moe Odin sønnen Villas Cato, og jogga fra han på oppløpet og "vant" løpet sitt igjen :-). 

Her kjøres det oppløp, og Linna er i ferd med å stikke fra sin "makker". Med toppa ører og fin framdrift har hun gjennomført to flotte mønstringsløp nå, og høstens store eventyr for Linna er i boks!

Nå får hun fri noen dager, nyte at målet er nådd, så blir det på'n igjen med trening, trening og atter trening fram i mot neste år. Så får vi se hvor langt "det rekker" for Linna. Hun har i allefall et flott steg, god teknikk, og en finfin psyke. Noe (les; mye!!) enklere å reise med enn Eldjenta. Slapper mere av og tar livet med ro både på henger og i nye omgivelser, det lover jo godt. 

I dag er det rutineløp på Leangen, og vi har planer om å ta med Utopia og Lill Faksa innover og se hvordan ståa for de to nå. Utopia "sliter vi litt med", dvs hun har en psyke og et "løpshode" som ikke er helt "fordelaktig".... Hjemme i trening er hun tråkk og lat så det holder. Noen må fyre av en rakett nær oss for at hun skal ta fram noe "luft og svev" i steget. Så kommer vi til en travbane, og mærra "tar nesten av". Blir hissig og koker i topplokket. Og i konkurransens hete tar hun galoppfatning ute i banen. Dvs hun ruller ikke over pga fart osv, og tar rett og slett galoppfatning bare fordi "hun vil" !!.... :-/. Nei, det er ingen smart hest, noen har rett og slett tungt for det ;-). Men vi får se om det er noe framskrittt å spore i kveld ? Fint steg har hun, og god teknikk, så det er ikke "der" skoa trykker for Utopia. Lill Faksa har et helt annet hode, noe smartere den damen der, og vil framover i trav stort sett. Men hun sliter med teknikken, vanskelig for henne å "stokke de lange beina korrekt"... men øvelse gjør mester, hun har vi troa på enda, må bare trene enda mere styrke :-). 

Sola skinner, og flokken går ute på beite på dagtid og koser seg. Sommeren har vært flott, og jammen er høsten like fin, for et vær vi har! Det nytes :-)

Annelise

Ingen kommentarer: