søndag 5. oktober 2014

Papirarbeid i boks :-)

Og da er det bare å presentere vår nye hest; Dag Åsa :-). Kontrakt er skrevet, og vi går bare å venter på at Dag Åsa kan flytta fra mora si i Voss og helt til Stjørdal :-D. Vi har jo leita litt, studert åringer på auksjon, og fulgt med på annonsemarkedet en god stund. Tilslutt fant vi ei som hadde det "lille ekstra" i henhold til våre ønsker. Og heldigvis (!!), var vi så heldig at vi fikk kjøpe henne. Dermed blir det ei Åsajerven-hoppe på oss alikevel.

Sier alikevel nå, for vi bedekte jo Eldjenta første gang med Åsajerven, og jeg ønska meg ei brun mærr ;-).  Nå ble det ikke noe av det første forsøket til Eldjenta, og dermed kjøper vi oss ei brun Åsajerven-hoppe i stedet ;-).

I slutten av september tok jeg med en liten snarvisitt til Voss for å se på Dag Åsa;

Og snart skal denne fine frøka løpe rundt på Beistadtrøen sammen våre hester :-) 

Jeg fant ei langbeint og fin hoppe, med spenst i steget og glimt i øyet. Stamtavla var det første jeg trigga på, og denne damen har mye edelt blod i årene. Med en soldig morsstamme, Åsajerven som pappa og Moe Odin som morfar, lover dette bra. Mora Dag Vilja var selv en god traver med 25.4 som bestenotering og tjent ca 360.000,- Det er pent!  

Mormor Dag Riga har også bitt fra seg i løpsbanen; på 90-tallet tjente hun 260.000,- og har 27.3 som rekord. Hun har også vært ei god avlshoppe. Enda bedre avlshoppe har Dag Riga's mor Ørlanda vært, ikke så rart kanskje, som barnebarn av legendariske Finstad Stegga hadde hun litt å slekte på. 

Mens vi venter på at Åsa er klar til å reise fra mora si, får vi nøye oss med video'en jeg tok da jeg gjestet Voss;Vi håper og tror vi har gjort et godt valg, så får vi bare sende en hilsen til oppdretter og takke for tilliten :-). Vi gleder oss til hun blir Nord-Trønder!

Ellers er resten av flokken i normal trening. Været er fantastisk, 18 varmegrader i dag, helt magisk start på oktober, måtte dette vare!. Linna fikk en fin økt i skogen/bakkene på fredag i nydelig høstvær:

Nede ved demingen på Møssjøen, så er det opp og opp igjen, og nedover, og slik er nå løypa i skogen,  mange lange fine bakker :-) Slikt blir det hestekrefter av!

Linna koser seg i skogen, ligger i sela og jobber på ! Veldig flink å trene!

Så har vi vært nede ved veien og snudd, på vei oppover igjen, titter ned på Beistadtrøen i det vi jogger forbi!

Snart på toppen igjen.

Siste bilde fra fredagens trening :-) Snart er ikke Linna yngste hoppe på stallen lengre :-)

Utopia og Lill Faksa har trent sammen i helga, de er ca like gode nå, så det fungerer veldig bra å trene dem sammen. Jørgen har også trent i helga;

Dette minner misstenkelig om en seiersgest ;-) Tror gubben har skumle planer om å bytte hest neste rutinekjøring, siden han ligger i slik hardtrening ;-) hihihi!

Annelise :-)

Ingen kommentarer: