søndag 9. november 2014

Hils på Dag Åsa :-)

Så er hun her endelig, Dag Åsa, reiset helt fra Voss til Stjørdal:

Ei lys brun hoppe med bless og en hvit sokk. Fargen er ikke så ulik Vinge Blessen sin, den fine rødbrune tonen, muligen noe lysere.  Åsa er etter Åsajerven og Dag Vilja, som selv var ei meget god hoppe i travbanen med 25.4 som rekord og tjent ca 360.000,- . Dag Vilja er etter Moe Odin og Dag Riga (27.3 og 245.000,-) under Ørlanda, under Finstad Gro, under selveste Finstad Stegga :-). Solid stamme synes vi, og er veldig glade for at vi fikk kjøpe henne :-). 

På torsdagen reiste Dag Åsa fra Voss sammen med sin føll-venninne Dag Perny til Biri. Der fikk de bo i samme boks hos Kim Mathisen. På fredag kveld ankom jeg og Line Biri, med Utopia på hengeren. Hun var med som reisefølge til Dag Åsa på hjemturen. Vi var så heldige å få naboboksen til føllene, så de fikk bli kjent over natta før den lange turen til Nord-Trøndelag. 

Etter hingstekåringen på Biri, satte vi nesen nordover. Utopia og Dag Åsa sto helt rolige og spiste høy på turen oppover. Den 6 timers lange kjøreturen gikk over all forventning, og i stallen ble hun møtt av nysgjerrige hopper. 

I dag har de vært ute hele gjengen, delte flokken i to, og satte de to drektige damene i den ene luftegården, så fikk Åsa ut sammen "småjentene". Utopia som hadde vært reisefølge og snill som et lam hele veien, ble vel dominant ute i luftegården, så hun flytta vi over til de to drektige. Da ble det ro og fred og harmoni ute, like greit ;-)

Her er Åsa med Linna og Utopia i bakgrunnen, delevis fredlig, ...

og litt sånn, dermed fikk hun "sparken" Utopia, og ble flytta over i nabo-galen. Eldjenta og Sunflower står på bilde over i bakgrunnen spekulerer på hva Utopia styrer med. Jenter i tenårene er ikke "bare-bare", ikke alltid like lett å forstå kjemien dem i mellom.

Lill Faksa var bare snill og postiv til Åsa, snuste forsiktig, og var nesten omsorgsfull. 

Og Linna var snill og litt leiken. De fant tonen fort de tre småjentene:Så da blir dette "oppstillingen" ute i luftegården de neste dagene. Åsa skal få bli godt kjent med småjentene før vi slipper til de mere voksne og strenge damene. 
Vi er nå veldig fornøyde med nye tilskuddet til flokken, ei vakker, snill, sosial og meget stammesterk lita frøken. Hun trava med flott aksjon ute i dag, jeg likte det jeg så :-). Så dette lover bra! 

Annelise :-)

Ingen kommentarer: