lørdag 27. desember 2014

Romjuls trim :-)

Sånn, da er Jula 2014 historie, og tid for romjulstrim :-) Flokken har hatt fri en ukes tid, pga virus - og jul. Linna pusta vel mye etter siste trening, så jeg ringte veterinæren vår, som kunne fortelle om et ganske hissig utbrudd av virus i luftveiene, som ikke viser mye andre symptomer enn akkurat MYE pusting etter trening. Lite snørr og hoste, og veldig mye blåsing etter trening. "Gi henne ei ukes fri, minst" var beskjeden fra veterinæren. Grei beskjed å få like før jul, og resten av flokken fikk også fri - "just in case" :-).

På julaften formiddag koste flokken seg ute i luftegården, mens jeg filmet gjengen og leika meg i iMovie etterpå:Passe julesyssel på første juledag, og leike seg på Mac'en :-)

Men - i går var det nødvendig å røre seg litt, både vi på to og de på fire føtter. Line er hjemme i julen, og da ble det kjempekoselig ridetur på mor og datter, over til Liavannet og nesten til Litjtrøa. Det er masse snø, og laget skispor fra parkeringen, så helt fram til hytta kommer vi ikke nå. Men veien langs vannet er tømmervei, som lå "badet" i tørr og fin nysnø, eldorado for ridetur:

Line red Lill Faksa, og her går vi langs veien på vei ned til Nilsdalen og til Remarka.

Etter Remarka Gård er passert, går turen rett inn i skogen, og på bildet over er det mor sjøl på Utopia, på vei inn i skogen med fare for "snø-ras" i nakken :-)

Kan det bli mere julestemning enn dette ? 

De eneste spor vi så var av rådyr og elg, og løypa måtte vi gå opp selv :-)

Line sin tur å "brøyte" vei gjennom snøen i skogen.

Så ut i åpent landskap igjen, med Kindset gård i bakgrunnen.

Kindset er passert, og vi er på vei ned mot Liavannet. Her kom det ei lita snøskur.

Julestemning 2014 :-).

Over, på vei tilbake igjen, flere kilometer langs slike snødekte tømmerveier, uten å treffe folk i det hele tatt, kan det bli bedre ?? :-)

Vel hjemme, Utopia og Lill Faksa her fått fin trim. Ingen av hestene viser tegn til virus i luftveiene, så da er nok faren over for denne gang. Lurt å gi dem litt juleferie så de får gitt slike basselusker litt skikkelig motstand! Måtte filme litt på turen i går også, ikke så lett å holde kamera rolig i full fart, men et lite inntrykk av fin tur går det kanskje an å få: Dessverre truer yr.no med mildvær og regn til nyttårsaften, veldig synd, for maken til fint vintervær !! Vi får nyte det mens vi kan, og håpe det ikke blir holkeføre på nyåret.

Annelise

Ingen kommentarer: