mandag 15. desember 2014

Så kom det noen cm :-)

Endelig, nå har det kommet noen få cm med snø igjen, og det ble mulig å ha med Dag Åsa på en liten tur igjen. Liker ikke lange perioder med barfrost jeg, ikke hestene heller, de står bare "å henger" i luftegården og "tvinner tommeltotter". Lite aktivitet, men i går fikk vi endelig tatt en liten tur sammen med Utopia igjen.

Sist vi kjørte liten tur, var det masse skummelt å se for Åsa, men i går var det meste helt greit. Litt skummelt naboens julegran på plena, den lyste! Noe slikt var det ikke der sist vi gikk på tur (!) :-). Så møtte vi en annen nabo som lufta firhjulingen sin, noe små-skummelt det også, men Utopia er ikke redd, og da logger hun av lille Dag Åsa også. 

Jørgen kom også kjørende når vi var på vei tilbake til stallen, og da benytta vi sjangsen til litt "bil-temming". Vi ble forbikjørt noen ganger, så nå vet hun i allefall at store svarte biler som lager diesel-lyd (nesten traktor....hehe) ikke er farlige. 

Så ble vi filma også av Jørgen da vi kom til stallen;Det blir lite nytt for Dag Åsa når hun i vår en gang skal kjøres inn selv, relativt liten forskjell fra det hun opplever på tur med Utopia. Ingen av våre har være redd eller oppført seg dårlig første turenen med vogn. Før de settes i vogn første gangen blir de selvsagt tilvent hodelag/bitt, og tømkjørt flere turer. Vi har aldri trengt å "tromme sammen" mange leiere, eller brukt sjekk osv. Har vel ikke hatt bommul i ører eller noe faktisk. Kun slagreim, men den sitter fast i vognene hos oss, alle har den på (jeg kjører ikke bil uten bilbelte heller.... ;-).

Eldjenta kjørte vi inn i april som åring. Tenker vi følger samme oppskrift på Dag Åsa, på våren når det er blitt bare veier, og hun stor nok til å ha på sele, da blir det innkjøring. Utopia måtte vi vente litt med, hun var så bittelita, så vi fikk ikke festa på sele på skikkelig vis. Dag Åsa har vokst mye siden siden hun kom til oss, målte henne da hun kom; 123cm på rumpa. Nå er hun 127cm !! Her går det unna!

Men nå er det på tide å trene et par damer igjen, ha en fin dag :-)
Annelise

Ingen kommentarer: