fredag 12. desember 2014

Venter på vinter :-)

Ja, nå er jeg litt sånn smålei av isholke og barfrost, vil gjerne ha bittelitt snø :-) Heldigvis ligger det litt is/snø/skare på travbanen, og der er det faktisk fint å trene hest. Men på "vår side" av åsen, er det knapt snø;

Bildet over er fra turen over skogen i går med Utopia, ikke noe snø! Lettvint er det, og greit for traverne som har pigger og kommer seg over isholka, over skogen og til lokalbanen. Værre er det for de uten sko; avlshoppene samt Dag Åsa: 

Det blir lite aktivitet nå, men vi bruker tiden til litt temming og stell. Trener på å løfte bein osv, så får vi sette litt fart i hjertepumpa når snøen kommer. I luftegårdene er det bart, og barfrost. Ute på beite er det like hardt, og snøen har smelta til isholke... for glatt å slippe de ut der. Da får de heller stå å ta livet med ro i luftegården enn så lenge. 

Etter litt pusling med Åsa i dag fikk Linna ei finfin treningsøkt på banen:

Linna trener veldig fint, og har fin framgang. Jeg stortrives med unghest-trening, og spesielt artig er det å kjenne at det er håp :-) Tror de skal få henge i både Utopia og Lill Faksa, om de skal ut å starte på Leangen før Linna ! (joda - alle 2-åringer er talenter...hehehe, men....). Enn så lenge er det vintertrening for Linna, og Lill Faksa, ingen av dem skal uansett ut å gå prøveløp før utpå våren 2015 en gang. Det skal være stabil sommerbane FØR Linna skal ut å lufte seg i allefall, og ingen av dem skal ut før de er klare for det.

Utopia trives best på fast og tildels hard bane. Hun har god teknikk, og et veldig langt steg. Hun kan godt få prøve seg i vinter om det blir kaldt og fast vinterbane. Bare hun slutter å galoppere så, ....skal vi melde til prøveløp. Hun bør vel være den første vi sender ut tenker jeg ;-) 

God helg :-)
Annelise

Ingen kommentarer: