søndag 25. januar 2015

Endelig hjemme igjen :-)

I går kom endelig Eldjenta hjem igjen, etter å ha tilbragt det 3 siste ukene på Norges Veterinærhøgskole. Jeg kjørte nedover fredags ettermiddag, overnattet, og hentet henne på klinikken lørdags formiddag. Det var utrolig godt å finne henne frisk og fin i boksen der nede;

Hun sto så rolig og fredelig, og hadde tydeligvis innfunnet seg med sin pasient-rolle der nede. Så blir hun leid ut av boksen sin for siste gang, til skiftestua for et bandasjeskift, før den lange turen til Stjørdal.

De første milene nordover blir gjennomført på "Eldjenta-vis", og bare minnet meg på nok en gang, at vår beslutning om å pensjonere henne fra travsport var rett. Hun er SVÆRT dårlig til å reise, dessverre. Går rett inn på hengeren uten noen som helst protest, men når lemmen bak lukkes, da starter "bråket". Eldjenta har ekstrem grad av separasjons-angst, og fikser ikke det å forlate flokken sin. Tidligere har vi bøta litt på det problemet med å ta med selskaps hest på hengeren til henne, men det var ikke nok, for det er bare EN i flokken, ikke hele flokken. Vi har reist med lastebil også, med 5 hester ombord, men heller ikke det har roet henne spesielt, for Eldjenta vil UT, og med en gang transporten stopper, starter maset om å "UT" for Eldjenta. Jaja, bra vi hadde tatt denne beslutningen FØR hun ble skremt av fyrverkeri og skadet seg så brutalt, for trening og løp vil foten mest sannsynlig aldri tåle mere av. 

Venstre bakfot så utrolig mye bedre ut nå enn for 3 uker siden, og all behandling de har gjort på klinikken har vært vellykket og uten komplikasjoner heldigvis. Sårene har ikke grodd helt, men det er lukket inn til leddkapsel, og faren for infeksjon inne i leddet er mest sannsynlig over. Pr. i dag er Eldjenta haltfri i skritt, og skal ta det rolig framover. Hun får ut sammen flokken om dagen, og skal bare nyte livet og restituere seg skikkelig nå, slik at vi kan se fram i mot termin (6 mai) med forventning i blikket :-). 

I går kveld da vi kom hjem, ble Eldjenta møtt av nysgjerrig humring og fra resten av flokken, og i dag var hun Dronninga i luftegården;

Rett i matfatet :-) Hun har stort sett alltid hatt godt matvett, bortsett i fra de første dagene på Klinikken. Det synes også på henne, for hun  har faktisk slanket seg noe. Men hun hadde såpass mye å gå på, så det har hun nok tålt. 

Dette tror jeg var et av dagens høydepunkter, tenk å få rulle og rulle og atter rulle seg i snøen, etter å ha stått inne side 1. nyttårsdag :-). I morgen skal jeg prøve å se forsiktig på såret, og legge ny bandasje. Spent på hvordan det ser ut nå etter en noe urolig transport oppover. Fikk med meg en hel bærepose med bandasjer og utstyr for å stelle såret, så skal hun sjekkes igjen av veterinær om noen få uker. 

Ellers har flokken trent fint i uka som gikk, både kjøre og rideturer. Dag Åsa har vært med både Utopia og Lill Faksa på tur i marka, og Linna er inne i en relativt tøff treningsperiode. For henne er det mengde trening"i bøtter og spann". Jogger lange turer og håper vi legger grunnlaget for en fin sommer på travbanen :-) 

Men før Linna skal i ilden, håper vi at Utopia og Lill Faksa klarer å gjennom føre godkjent prøveløp, de to må nesten ut å prestere før den yngste; Linna "puster dem i nakken" ;-).

Annelise

Ingen kommentarer: