fredag 9. januar 2015

Godt nytt :-)

Fikk jeg fra Veterinær Høyskolen i dag :-) De ringte ved lunchtider og forteller at "alt vel så langt" ! DET var godt å høre.

Sånn helt konkret; Det har heldigvis ikke vært nødvendig å legge Eldjenta i narkose igjen. Hun har vært sedert (beroliget/bedøvd) et par ganger etter operasjonen for å legge antibiotika rett i leddet, og har til nå responert godt på behandling. Hun har også fått bredspektret antibiotika intravenøst, samt intramuskulært. De har også sjekka tilstanden til føllebølle, som lever og forhåpentligvis har det bare bra der inne. Ellers går det mye i sårbehandling selvfølgelig. Pr i dag er hun haltfri i skritt, og det var veldig bra og positivt.

Matlysten til Eldjenta har vært dårlig, og det er jo noe "mot normalt". Heldigvis har hun litt å gå på, men føllet trenger næring, så hun må bli litt flinkere til å spise. I natt/formiddag har hun økt matinntaket, og det er veldig bra :-). Så har hun fått seg en hjertevenn :-) En brun vallak som står vis-a-vis er blitt bestevenn, og de følger med hverandre på sine undersøkelser. Veldig flott at de tar slik hensyn til Eldjenta sin ekstreme separasjons-angst. Hun ble helt fra seg første gangen de tok med seg den "store brune" til sin undersøkelse, så nå får hun være med han, og han er med henne.

Det går heldigvis den rette veien, og hver eneste dag uten komplikasjoner er et skritt nærmere målet :-).

Her hjemme går livet sin vante gang. Jeg har endelig fått testa ut utstyret vi kjøpte for å måle laktat selv, veldig gøy! Første test var med Utopia i går, og jeg fikk sjekka konsentrasjonen av melkesyre i blodet etter trening. Starter i det små; på stallgulvet ! Kjørte ei passe tøff økt på lokalbanen, hvor Utopia helt klart har kjent litt på melkesyre siste draget. Men vi har 2,5 km joggetur over skogen på vei hjem, og det rensker opp systemet. Hun hadde 1,8 mmol/l med melkesyre i blodet, dvs langt under 4 mmol/l som er ved det nivå det begynner å bli surt. Neste prosjekt for Utopia blir å finne hennes terskel for melkesyre, dvs vet hvilken intensitet/puls det begynner å "hope seg opp". 

Sånn ser "dingsen" ut, og den lille dråpen med blod på stripsen øverst er alt som trengs. 

I dag fikk jeg gjort samme forsøk med Linna. Jeg innbiller meg hun trente noe hardere faktisk, spesielt siste draget, og var noe spent på konsentrasjon av laktat ved avseling av henne. Det var faktisk enda lavere; 1.4 mmol/l. Kjekt ! Veldig ok med en passe "tur" for nedjogging etter trening. Melkesyre må de kjenne på en gang i blant, men det er veldig kjekt å sjekke at man ikke setter i fra seg en hest "stinn av syre" etter trening, da gjør ikke treningen godt, tvert i mot!

Jeg håper og tror vi har flytta litt på Linna sin melkesyreterskel siden vi testa i november, og nå som jeg har fått tatt i bruk utstyret, er det bare å sette av tid til å ta en ny test! Veldig spennende synes jeg med slikt !

Den fine vinteren har fått litt medfart igjen, varmegrader og regn har nok en gang gitt is og holkeføre, pussig at det ikke kan vært litt mere stabil vinter da :-P . Ikke nok med det; nå melder de om en storm på tur, "Nina" denne gangen, Mons har nettopp reist. Jaja, får bare håpe det ikke blir såååå ille, og så krysser jeg armer og bein for at det fortsetter å gå bare bra med Eldjenta :-)

Annelise

Ingen kommentarer: