mandag 5. januar 2015

Oppdatering fra Oslo, og Beistadtrøa :-)

En hektisk helg er tilbakelagt, og vi har starta på den første hverdagen i det nye året. Litt godt å komme tilbake til vanlige hverdags-rutiner igjen, og litt trist at hele flokken ikke er samlet.

For Eldjenta sin del, så går det etter forholdene bra. Fikk telefon fra kirurgen som har operert Eldjenta i ettermiddag, og de beskriver inngrepet som vellykket. Men - det er et men her, for skaden var mye større enn først antatt :-( . Hullet inn til leddet er stort, 1 cm lang revne. Det var ikke bra! På de positive siden, så er leddbrusken intakt, veldig viktig at den ikke er skadet. Det var også ganske reint inne i leddet, heldigvis ikke forurenset av sand/jord etc pga vinter ! Men, det var veldig betent, mye fibrin som de måtte renske opp i. Så ble leddet skylt, hele 15 liter ringer har gått gjennom leddet i dag. Årsaken til det er å "fortynne, fortynne og atter fortynne" bakteriene der inne. Og håpe på at heftige doser antibiotika tar de siste. Det blir alltid mye bakterier når leddkapsel punkteres, og en kraftig infeksjon i leddet kan være livstruende.

Prognosene ? tja, "vent å se" var svaret jeg fikk. Mest sannsynlig går det bra, slik at de får henne halt-fri. Hun vil aldri kunne gå noe travløp igjen, men har vi forlengst bestemt at Eldjenta sin oppgave framover blir i avlsboksen. Det de har fokus på nå er å få henne så bra i foten, at hun kan leve videre et godt liv som avlshoppe.  De har også sjekket tilstanden for føllet i magen, og det lever og ser bra ut :-). Det er alltid stor risiko forbundet med å legge så stor hest (faktisk 616 kg veier hun!) i narkose, og strengt tatt ikke heldig for føllet. Men stort sett går det bra, men risikabelt er det.

Flokken hjemme;


Her i Trøndelag har det snødd, fra jeg drog til jeg kom tilbake, det har blitt "vinter wonderland" igjen :-) .  Men det betyr fine forhold for trening av hest, og i dag har Lill Faksa fått en finfin ridetur med Linna på tamp:

Noen ganger tusler Linna ved sidenav, og noen ganger rett bak (litt lettere å gå i sporene til Lill Faksa - hvile i rygg ;-). Utrolig lekkert i marka i dag, nå håper jeg (nok en gang) at snøen får ligge og at vi slipper regn og holkeføre igjen. 

Gikk ned til Møssjøen og løp opp bakken noen drag, den er bratt og tung, fin styrketrening for begge jentene. 

Vel tilbake til stallen, fikk de ut sammen resten av flokken etter å ha tørka opp litt, det er en fredelig gjeng som koser seg i luftegården;

Selv om sola har snudd, er det ikke blitt så veldig lange dager enda, bildene er tatt i 14 - 15 tiden, men det er allerede "blå-timen" ute, tussmørkt!


Sunflower "smiler lurt", hun har klart å skade seg hun også, er det ikke slik at en ulykke sjelden kommer alene ? Hun har klødd seg på noe skarpt, og truffet en blodåre med "litt fart i". Men det ser rent ut og var vel mest bare for å skremme oss litt. Det gror fint, men hun går uten grime siden såret sitter rett under hakereima på grima. 

Utrolig vakkert med skikkelig vinterstemning :-) 

Dag Åsa vokser og tar snart igjen Utopia :-) 

Så litt mat :-) Tror de koser seg ute og slapper av. Må jo ut å "fange dem" på kvelden, ingen som kommer frivillig, må ut å hente flokken. 

Sånn, det var dagens oppdatering. Tenker mye på Eldjenta og håper virkelig de får reparert foten hennes.

Annelise

Ingen kommentarer: