søndag 18. januar 2015

Skikkelig bonus :-)

Ble det i går for Lill Faksa knalla til med seier :-) . Vi drog til Orkdal med begge jentene mest for å få løpstrening, og sa på forhånd at ei eventuell sølvskje bare ville bli bonus. Og det ble det, stor og blank sølvskei, fint dekken og kjempefornøyde eiere. Ekstra morro var det at Lill Faksa vant på hjemmebanen til oppdretter som til og med hadde bursdag i går, det var gøy!

Utopia, hun ble disket hun, pga galopp. Ei tunglært lita pie dette, har gått tilsammen (etter to godkjente mønstringsløp) hele 12 rutineløp og 5 lokalkjøringer, og kun en gang har hun gjennomført uten galopp. I går skulle Øyvind Wagnhild prøve å lose henne gjennom løpet, og var på forhånd "advart" om at det ikke er ei enkel mærr å kjøre. Vel, det kunne han vel skrive under på etter løpet :-) . Utopia spretter over helt uten forvarsel, gjerne når du minst aner det. Jaja, vi prøver nå litt til, det sitter i hodet på damen, og hun er ikke spesielt smart, så vi får trene på litt til. 

Men Lill Faksa var så flink i går at det var en fryd. Tia ble 1.40.7, på isbane. Veldig godt med slik framgang, for hun persa med flere sekunder. Vi kniva litt om teten med Atle Solhus bak Randli Katla, men den gav seg, og Lill Faksa fikk teten. Der fikk hun bestemme det meste selv, og jogga avgårde i bra tempo. Det ble luke, stor luke, og på siste bortre forlot hun feltet helt og vant overlegent ! GØY!!

Over; Lill Faksa og Utopia defilerer.

Utopia i defilering (over).

Lill Faksa i defilering (over).

Utopia og Øivind over.

Begge jentene klare til start. 

Over; må kanskje være siste bortre dette, hvor Lill Faksa forlater feltet og bare jogger unna. 

Siste sving og snart i mål som vinner, så gøy!

Og etterpå får de gulerøtter så klart. 

Strengt tatt hadde vi vel venta og håpa på at Utopia snart ville "knekke koden" og forstå at det er trav det handler om. Men når hun fremdeles tøyser med disse galoppene, var det selvsagt veldig gledelig at Lill Faksa overrasker så positivt. Nå får vi bare fortsette å trene, og se om Lill Faksa kanskje skal få gå et prøveløp ? Det er lite starthester på vinterstid, men snø/isbane var ingen problem for Lill Faksa, så kanskje vi prøver å kvalifisere henne slik at hun kan få starte i et passende løp i februar ? Det er satt opp et fint løp med fordel for 3 og 4årige (20 m tillegg for de eldre, samt de som har tjent 1 kr eller mere) og stengt på 5000,- . Det kan være et greit mål å ha! Da blir det i så fall prøveløp i begynnelsen av februar. Vi får se! 

Annelise :-)

Ingen kommentarer: