mandag 9. februar 2015

Innevær..... :-/

Ja, faktisk har flokken stått en del inne i helga, veldig uvant for dem, som er vant til å være ute hele dagen, litt etter prinsippet; "det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær" :-)

Vel, det finnes dårlig vær også, veldig dårlig vær, som ekstremværet «Ole» i helga. Fysj-a-meg for et jojo-vær. Fra kaldt, til storm/regn/is/holke til masse snø, og så regn/vind/holke igjen.

Lill Faksa har vært såpass sliten og "medtatt" at hun har fått litt fri de siste dagene. Hun spiser ikke kraftfôret sitt, og får derfor en Gastrogard-kur for å lége eventuelt magesår. Det er en trygg og effektiv behandling, kun "bivirkninger" for lommeboka mi, for det er en dyr behandling også... !! Lill Faksa har lynne som gjør at hun er en sånn type "mage-sår-hest" dessverre. Noe "på" hele tiden, litt stressa og ikke det største mat-vraket vi har på stallen. Har litt lett for å bli oppdrekt i buken, og nå har hun altså for første gang virkelig droppa kraftfôret sitt. Skal også legge litt om fôringa for hennes del, slik at det blir kraftfôr med mindre stilvelse når vi er ferdige med gastrogard kuren. Våre fôres relativt suntt og naturlig for å forebygge magesår, med fri tilgang til grovfôr, og en god posjon Betefiber sammen kraftfôr til kvelds. Men de er forskjellig i lynne, og noen hester er mere utsatt for mage/tarm problemer enn andre.

I går hadde ekstremværet «Ole» roet seg en smule, og det var egentlig ganske så fint føre på formiddagen. Det hadde kommet masse snø i løpet av natta, og Linna fikk en fin arbeidsøkt med tung vogn i nysnø:

Jeg synes det er bedre med skikkelig snø-føre i februar, enn denne glatte isholka!! Linna jobber så fint, og trives åpenbart med litt tung-jobbing i marka! Gøy!

Jørgen tok det meste av stall-arbeidet i går, så jeg fikk trent et par små-jenter til på fint vinterføre, mens været skifta fra kramsnø, til regn og "slush".... Dag Åsa og Utopia måtte ut en tur i regnværet de, men det tror jeg ikke de bryr seg så masse om, for maken til futt og glade jenter. Ble et par runder inn til Møssjøen på dem, må bruke snøen mens vi har den, for nå har det aller meste dessverre regna bort igjen....

Litt bilder fra i går;

"Gamla" sjøl med IKEA krakken klar, for stige "høyt" til hest :-). 

Da har jeg fått stilt opp Utopia framfor krakken, og er klar for å "gå ombord".

Da er vi på plass hele gjengen og klar for tur.

De jobber godt disse to, og var så blaute og svette etter turen at det ble innedag for både de to og resten av flokken. Det regner og regner og atter regner, det skal det vist gjøre ei uke framover.... fysj og fysj. Vil ha skikkelig vinter med snø, det er så mye bedre :-).

I dag er det mandags-trav på Leangen, vi har ikke starthest, men den store Dronninga; Lannem Silje kommer til Leangen. Håper virkelig banen holder seg sånn noenlunde i dette været, men stakkars folk og hester som skal ut i gjørma på Leangen i dag.... tror jeg ser løpene på TV'n i kveld ;-) 

Annelise

Ingen kommentarer: