fredag 6. februar 2015

Stille før stormen....

Ja det var i går det, så fint og perkfekt vintervær og flotte forhold å trene hest, så kommer "Ole" - ja det er navnet på ekstremværet vi venter på. Fikk en forsmak i natt, så skal det bare øke på i morgen.... jaja, og nå som det var så fint å trene hest ! Endelig litt snø på isholka, nå blir det vel bare holka igjen tenker jeg, når "Ole" har herja fra seg....

Lill Faksa var litt sliten etter prøveløpet, og har fått et par rolige rideturer. Hun er frisk og fin i kroppen, merker ikke noe vonter i det hele tatt, bare litt sliten. Utopia er ikke sliten, hun har vært helt "ovenpå" siden sitt godkjente prøveløp, og er helt "fit for fight" i trening. Igår hadde hun en rolig dag, og dermed fikk hun være mentor for Dag Åsa som har hatt en rolig periode nå pga isholka, men i går var det finfine forhold i marka.

Fin måte å temme unghest på, må være med på "hele opplegget" sammen Utopia, stå pent i kjetting og vente mens "mor" pusser hest og seler på. Så stå i ro betta fast i kroken på veggen til alt er klart for trening :-) 

Flinke jenter med samme fine rødbrune farge :-). Stor har hun også blitt Dag Åsa, vokst ca 10 cm siden hun kom til oss i høst. Snart like stor om (lille) Utopia. Jeg tror ikke hun blir stor hest som Eldjenta og Lill Faksa, blir kanskje på størelse med Linna (som er ca 151 cm pr i dag) ?? Tiden vil vise. 

Vel ute i marka, har Dag Åsa en del energi på lager. Det er ei lita intensiv frøken dette, med voldsomt mye energi og "futt". Har på pulsbelte på henne bare fordi jeg er nyskjerrig :-) Men ser det er greit, for hun legger ikke "noe i mellom" for å si det slik :-). Spiller ingen rolle om pulsen "flyr til himmels" - hun jobber på som bare det. Mitt ansvar å holde igjen åpenbart, og det gjør jeg. Ganske så heftig mærr dette, det lyser "stayer-vilje" ut av øyenkroken hennes når hun jogger på. Tar hun i bruk disse egenskapene på travbanen som voksen er det bare helt greit ;-).

Også Linna fikk finfin treningsøkt i går. Kjørte over til Remarka og fikk noen rolige, men lange intervaller på nybrøyta superfin vinterbane.

På bildet over; nederst i Nilsdalen, den kaldeste dalen i hele Stjørdal, det er jeg sikker på ;-) !! Det kom noen ca fin nysnø i går, og det er bare såååå irriterende at det har regna og storma i natt, og skal bli enda mere storm og regn i morgen.... 

Linna har hatt veldig veldig flott utvikling de siste månedene. Vi fikk fastsatt melkesyreterskelen på henne i høst, og har etter det trent mye på terskel. Sist helga tok vi en liten test igjen og Linna har flytta sin egen terskel med ca 20 slag pr min, fra ca 170 til ca 190 !! Det er jo faktisk veldig veldig bra, og utrolig gøy at teori og praksis virkelig går hånd i hånd!! Så nå øker vi intensiteten på treninga, og legger oss på 185 - 190 slag i minuttet på intervallene, så får vi teste igjen om et par månders, og se om det faktisk er mulig å heve terskelen enda mere?? 

Planene for Linna framover nå er bare trening, trening og atter trening. Litt avhengig av når våren kommer (og sommerbane....!), tar vi henne med til proffen "vår" (les; Bjørn Garberg) for en aldri så liten test i forhold til når er hun startklar ?? Linna har utviklet seg såpass bra, at vi legger ikke skjul på at målet er en fin 3-års sesong i løpsbanen. Hun står inne i alle klasseløp, og det hadde vært utrolig morro om hun blir såpass at vi kan være med i kvalifiseringsløpene i både Sverige og Norge. 

Vi hadde samme mål for Utopia og Lill Faksa også.... i travsporten må man være optimistisk, og ikke gi opp om det går et "tog eller to". Ble aldri unghest-stjerner av de to heller, ikke mangs som blir det.... Men man kan ikke gi opp!!.. Mens Linna trener for de "store oppgavene", trenes Lill Faksa og Utopia for å blir løpsklare :-) Utopia er det nå, som 5-åring, så får vi gi Lill Faksa litt tid, og så "blir det når det blir" - sånn er det i travsporten :-D

Annelise (som gruer seg til å møte Ole.... :-/ 


Ingen kommentarer: