onsdag 18. februar 2015

Tjent sine aller første kroner :-)

Utopia debuterte med fin stil på mandagen, og tjente sine første 2000,- i løpsbanen :-). Hun klarte å gjennomføre løpet med bare en liten galopp, det er nesten rekord ;-). Galoppen kom ved utgangen av nest siste sving, men heldigvis fikk Øyvind Wagnild tatt henne pent ned ganske fort, så hun tapte ikke så veldig mye. Vel "nede på beina igjen", la hun inne en skikkelig langspurt på siste bortre, da gikk det unna! og så går hun alltid til mål! Jeg trodde et øyeblikk det ble 4.plass da jeg så en hest galoppere ved mål, men den fant vist beina sine like før målstreken, så det ble en fin 5.plass på 1.36.8 på Utopia.

Her står Utopia klar til varming, og Jørgen studerer programmet :-).  Dagens vinner ble som jeg forventet Haugestad Bubben, en flott 3-åring etter Lome Elden og Mille. Samme pappa som Eldjenta, og mora er siste avkom til Fjeldbergjenta, dvs søster til Rigeljenta og dermed Eldjenta sin tante. Ikke rart han er god Bubben :-D.  Klarer de å holde den gutten frisk framover, vil vi nok høre mere til han, kandidat for de store klasseløpene dette! 

Her er video av løpet til Utopia; Haugestad Bubben har startnummer 1 fra strek, og Utopia startnummer 6 fra første tillegg (i spor 3). Hun er treg ute fra start, to grunner til det; hun må "safe" ut for ikke å galoppere, og hun ER treg til å "legge seg til" for trav. Utopia sin storebror; Vinge Blessen, var også treg i fra start i begynnelsen av sin travkarrière hos oss. Men han var meget travsikker, så han kunne utstyres med skylapper og litt maning fra kusk, og ble en riktig "start-katapult" etterhvert faktisk. Men det er mye å gå på for Utopia, så vi håper å få henne noe kjappere fra start med tiden. Vi får øve-øve- og atter øve. Neste løp for Utopia kan bli lunch-trav den 10. mars.

Ellers går det bra med resten av flokken. Litt usikker på denne "mage-sår-diagnosen" til Lill Faksa, for plutselig hadde vi et par til som droppa krybbematen sin. Begge føllmærrene har vært småspiste og hatt litt feber, så det spørs rett og slett om vi har hatt en type magevirus ?? Jørgen har hatt daglige feber-målinger i helga (mens fruen har vært op Oppdretterseminar), og jeg har fulgt opp etter vi kom hjem, og de tre som har vært småspiste har alle hatt litt feber. Ikke snørr eller hoste, bare litt feber. Lill Faksa sto over krybbematen i 5 - 6 dager, og spiser nå som normalt og er faktisk nesten litt rund og fin. Har nok hatt godt av litt GastroGarde for magen uansett. Får håpe Eldjenta og Sunflower snart hiver seg over krybbematen igjen, liker ikke at de er småspiste som som skal spise for to!

Linna, Dag Åsa og Utopia har så langt ikke vist slike tendenser i det hele tatt, og vi håper de "står han av". Dag Åsa her hatt en verkebyll øverst på høyre foten - i muskelen på "overarmen" der, muligens blitt sparka og fått en lite sår av en pigg - som det gikk infeksjon i. Hun har fått lokalbehandling med samme antibiotika de bruker på jurbetennelse hos kyr, og det gikk over like fort som det kom.

Mens Linna trener kjempefint og flyger avgårde med fin aksjon, sliter Lill Faksa litt for tiden. Vet ikke helt hvor det sitter, så vi får ta en titt på henne når veterinæren kommer og sjekker ståa til Eldjenta etter vinterferien. Aksjonsmessig er det som å kjøre bil med kantete dekk.... så noe rusk i maskineriet må det være et sted... ???

Mens noen 3-åringer (eks Haugestad Bubben, vinner på 34.6) er ut å viser seg fram i løpsbanen på fin måte allerede, velger vi å vente litt med Linna. I slutten av mars - begynnelsen av april en gang, kan det hende vi tar henne med til Leangen for at Bjørn Garberg skal få kjenne litt på damen. Han får avgjøre når hun er startklar, så får vi se når DET blir! :-). Frem til da skal det bare trenes og trenes :-)

Ha en fin dag, Annelise

Ingen kommentarer: