onsdag 11. mars 2015

Disket for galopp...

Jaja, sånn gikk det med Utopia i går. Det ble et par galopper, og dermed ble hun disket.  Ikke så veldig overraskende akkurat, men surt allikevel.

Bildet over er fra defileringen, lita og fin synes jeg :-) 

I går ble det hele 3 omstarter, og om det er negativt for Utopia vet vi ikke, men DG i går kan jo kanskje tyde på det ??? Storebror Vinge Blessen ble skikkelig demotivert etter et par omstarter. Da gav han totalt blaffen og la seg bakerst i feltet med toppa ører i søndagstur-tempo. Men helt ærlig tror jeg ikke vi kan "skylle på" disse omstartene. Den første galoppen kom like etter starten gikk, når hestene på tillegg kom "over henne", da ble det en sånn; "hjelp nå ble det masse hest her" - galopp.... Slik hun har gjort så mange ganger før i rutineløpene....

Hestene i tet drog unna, og feltet ble laaangstrakt og Utopia havna langt bak etter galoppen. På siste bortre prøvde hun et lite angrep, men da gikk det kanskje litt for fort for de små beina, og det ble nok en galopp. Ser på GPS klokka at hun var nede i 26-tempo da den andre galoppen kom, og det ble nok for høyt tempo gitt.

Noen uvant for oss å ha sånn galopp-hest, de har stort sett vært fra travsikker til veldig travsikker løpshestene våre. Storebror Vinge Blessen var veldig travsikker, likedan Eldjenta, for henne var galopp-faren så godt som 0. Utopia har ikke gjort annet enn å galoppere, og vi har gitt henne rutineløp etter rutineløp, i håp om at hun snart "knekker koden". Men det sitter åpenbart langt inne. hun har gått hele 12 rutineløp, samt flere lokalkjøringer, og kun en eneste gang har hun gått hele distansen uten galopp. Det skal ikke være enkelt! :-D. 

Men vi bretter opp ermene, og prøver noen løp til. Hun har 5 fortrinn etter prøveløpet, og har nå "brukt opp" to av dem. Så får vi se hvordan ståa er med startpoeng etter de 5 fortrinnene hun har. Står det dårlig til da, er det kanskje på tide å begynne å tenke på alternativ karrierevei for lille Pia vår; ride hest kanskje? Hun er god til å galoppere :-P. 


De siste bildene er fra oppløpet. Hun får nå til mål, det skal hun ha! Trave kan hun også, har i grunnen et veldig stort og fint steg, men det hjelper så lite når hun velger feil gangart hele tiden. Den 30. mars er det nok et lavgrunnlagsløp, og er alt vel med Utopia da, så melder vi til det. Kanskje det går bedre da ? :-)

Annelise :-)

Ingen kommentarer: