mandag 23. mars 2015

Ut å temme Dag Åsa :-)

Da har aller minsta fått sin første tøm-kjørings tur :-). Passa så fint å gjøre det på lørdagen, fint vær, og ingen andre hester å trene den dagen. Må nesten være et par første gangen unghesten skal tømkjøres, de forstår som regel ikke så mye av opplegget og trenger en guide både forran og bak.

Dag Åsa har vært ute på flere turer med hodelag/bitt før, så det var ikke nytt for henne å ha bitt i munnene, men det betyr ikke at det er helt "plankekjør" alikevel ;-) hehe. Litt må de protestere på denne nye ekle greia ;-)

Vi starta ut fra morran av, og fant ut det kunne være lurt med en liten halvtime på ridebanen først, for å løpe av seg litt oppspart energi over natta. Utopia og Dag Åsa fikk derfor jogge litt og gjøre unna hopp og sprett først. Mye energi i unge damer, og like greit å "svi av litt krutt" på ridebanen :-)

Så nydelig vårvær (og ikke fult så fint på søndagen, og i dag for å si det mildt!!).

Tok så masse bilder av de to småjentene, så det ble et lite "slide-show" av det;Så var Dag Åsa klar for sin aller første tur uten Utopia eller Lill Faksa med som mentor nedi i Hjelpdalen, og med hodelag og bitt i tillegg!. Gikk i grunnen veldig bra, flink lita pie. Jørgen gikk sammen henne og leide med ekstra leietom i starten, men den kunne vi fort koble av, utrolig hvor fort de forstår "greia" disse unghestene.


Turen gikk til snuplassen i Hjelpdalen og tilbake igjen. Nok for ei lita frøken, og nok for "kjærringa pesende bak" :-P hehe. 


Laga en liten videosnutt av dette også;Nå er vi i gang, og vi får bare trene videre på tøm-kjøring slik at vi kan legge på vogn etterhvert også, og kjørt noen turer før sommeren er her med grønne fine beiter :-)

I dag skal Linna en tur på Leangen, Bjørn Garberg skal kjøre et arbeid men henne før løpene i dag, så får vi se da, om han synes hun er klar for prøveløp ?? Spennende!!

Ha en fin (og regnvåt...!!) dag :-) Annelise


Ingen kommentarer: