onsdag 18. mars 2015

Våren er her, midt i mars :-)

Og det er rett og slett bare deilig ! Vinteren har vært av den snille typen, lite snø, og lite kulde. Jeg hadde tålt mere vinter jeg, må nå har vi fått vår her i Trøndelag, og det er like greit!

Flokken går ute og nyter sola uten tepper, og de koser seg. Luftegården har snart tørka opp, og det minner mere om begynnelsen av mai - enn midt i mars! Rundballen står på en snøsåle enda, men når den har smelta, går vi over til lunch og middags fôring ute. Blir for grisete å legge ut rundballer, med mindre det tørker helt opp. Vi får se, tar det som det kommer. 

Her står Linna, Lill Faksa, Utopia og Dag Åsa og deler på maten, rimelig vel forlikte denne venninnegjengen her. 

Avlshoppene spiser alene den, først Sunflower - da står alle på god avstand og bare ser på. Hun deler ikke matfatet sitt med noen for tia, er veldig drektig og vet det selv :-)

Over står Sunflower og soler seg, etter og ha marinert seg skikkelig i gjørma. Spiller ingen rolle om det er litt bløtt eller "klinete" i luftegården, hun ruller seg skikkelig, og gnir det inn :-) Stor og tung begynner hun å bli også, skikkelig mage.

Eldjenta har også lagt seg ut, og der har magen kommet med rekordfart de siste ukene. Har i grunnen bare vært en smule tykk hun, men nå plutselig har hun fått skikkelig gravid-mage. 

Bakfra ser hun slik ut Eldjenta, ligger nok en stor hingst der inne, på venstre siden :-) 

Og Sunflower - ei langbeint hoppe på høyre side ???? Spiller ikke så stor rolle hva som kommer, bare det blir velskapte føll og at fødsel mm går greit :-) 

Ellers så har Lill Faksa kommet igang med "trening" igjen. Vi har skritta i en uke, og små-jogga uka etter slik veterinæren anbefalte. På de turene har hun hatt selskap av Dag Åsa.  Fint å kombinere temming av Åsa, med rolig skritte-turer for Lill Faksa. Men i går tok vi turen over til Remarka Lill Faksa og jeg, for å jogge litt mere. Normalt er de klar for vanlige treningsdoser 2 - 3 uker leddbehandling, men Lill Faksa fungerte ikke så godt i går dessverre. Hun virker stiv og kantete, og veldig anspent i bevegelsene. Hun "smir sko" - dvs det klikker og smeller under henne, da hun strever med aksjon og trav. Huff, ikke så enkelt dette, men nå var det verre enn på lenge :-(. 

Etter den relativt rolige treningsturen er det rett ut til flokken, men Lill Faksa ruller seg ikke i gjørma hun, velger rundballen !! hehe. Gnir seg og "ruller seg" på høyet hun, og det synes jeg er helt greit :-) hehe. 


Blid og fornøyd etter trening er hun nå Lill Faksa, selv om travet overhode ikke fungerer. Tror ikke hun bryr seg like mye om det som jeg gjør ;-).

Resten trener godt, og det er bra!. Utopia skal ut 30. mars igjen, et rekrutt-løp eller bredde-premiering eller noe slikt. Hun er fin i trening hjemme, myk og smidig, rytmisk og fin. Linna trener også godt, og nå nærmer vi oss "Leangen-test" for hennes del. Og fungerer alt som det skal blir det prøveløp, og mulig start på løpskarrièren  midt i april på Leangen :-). Spennende!!

Ellers har vi kjøpt oss en slik blid og trivelig sak;

IP kamera som skal passe på føllmærrene våre :-) Det er overraskende god bildekvalitet på kamera, som kjører "live streaming" fra stallen (via et relativt stusselig 4G mobilnett). Så når flokken er tatt inn til kvelds, kan jeg sitte hjemme i sofa'n med Mac'en i fanget og "spionere" på hoppene våre;

Eller Jørgen når han tar inn hest og smiler pent til videokamera :-) hehehe. IR lys har kamera også, slik at det "ser" i mørke;

Her er Sunflower og Eldjenta i går kveld, de står og sover og slapper av. Det er faktisk helt mørkt i stallen, men bildene blir allikevel så tydelig. Veldig greit å kunne følge med føllmærrene på denne måten :-) 

Sola  skal skinne fra en blå himmel i dag også, og nå er det på tide å trene hest :-) Ha en fin dag. 
Annelise

Ingen kommentarer: