torsdag 30. april 2015

Å så rister vi løs ;-)

På ridebanen dagen derpå. Gikk den veien høna sparker på Leangen for Linna mandagen. Denne gangen ble hun disket for galopp, og det er ikke annet problem enn at det rett og slett går for fort. Hun vil litt mere enn hun kan, og dermed blir det feil. Det får vi bare ta konsekvensen av, og trene litt mere. En periode med styrketrening samt noe fartslek vil kanskje gi henne litt mere fart i beina (?).

Hun har et noe mere krevende steg enn f.eks Eldjenta, og trenger mere styrke for å få utnytta bakbeins aksjonen (les; motoren) fullt ut, så det er bare å trene på gitt ;-) .

Her er vi i ferd med å avslutte varming, hun er nå blid og positiv Linna - OG vakker :-).

Dagen derpå fikk hun riste litt løs på ridebanen sammen Dag Åsa, som plutselig har blitt stor pie. Snart like stor som Utopia (og Linna) nå, og veldig stor etter vi fikk føll på Trøen.

De leiker og herjer godt sammen disse to, og Linna var det masse energi i, så hun har ikke slitt seg ut nevneverdig på Leangen. Bare mangler toppfart, det må vi trene på :-). Linna får en perioden med trening nå, så kommer vi sterkere tilbake i løpsbanen.

Ellers litt artig og konstantere at Dag Åsa og "lille-Bella" har veldig lik farge. Føllpels riktignok på aller minsta, men jeg vil tro hun ender opp med sånn ca samme farge som Dag Åsa har, og et bless som er noe likt (smalere til Bella), og to hvite sokker bak til Bella kontra Åsa sin ene. Artig :-). De to blir nok gode leikekompiser etterhvert. Enn så lenge går Sunflower ute alene på en del av beitet med føllet sitt. Hun er ekstremt påpasselig mamma, og temmelig dominant mot de andre, så vi drøyer det litt med å slippe mor og barn sammen flokken.
Det går veldig bra med Bella nå, hun spiser og det er full rulle. Har allerede avslørt at hun har mormor Bella Coal i "årene", med et temmelig heftig lynne :-P. Du verden det er krutt og egne meninger i lille frøkna ... hehe. Sunflower's yngste søster (og siste avkom etter Bella Coal); Buttercup, vant løp på sørlandet denne uka, lovende hoppe. Litt gøy å lese fra Tønsberg Blad da Buttercup vant tidligere i vinter, de beskriver et temperament jeg kjenner godt til ;-). Det er godt vi er forberedt :-), så håper vi Thai Tanic har bidratt med noen milde gener også :-P 

Hva Eldjenta angår; hun er diger, stor og tung. Det har ikke vært tegn til følling enda, men hun voktes med argusøyne og kamera hun også. Det er aktivitet i magen også, sist kveld så det ut som krabaten der inne ville ut, veldig aktivitet. Det ligger nok en stor hingstebasse der og venter på å få se dagens lys ;-).

Annelise :-) som straks skal ut i sola og trene hest :-).

Ingen kommentarer: