fredag 17. april 2015

Møkkavær!!

Rett og slett, og intet mindre ! Med det til resultat at flokken hadde en innedag i går, og DET er sjelden kost for våre hester. Ikke det at været var helt desperat pyton i går, men det har vært regn hver eneste dag i 14 dager (vistnok en ny "dritt-værs-rekord" i april.....), og lufta, jorda, alt!! er mettet med vann. Gjørme og dritt, skit og lort! Sånn - det var dagens klaging, ferdig nå ;-).

Uansett, helt inne og uvirksom kunne de ikke få være, så jeg tok på meg regntette klær, og lot to og to hester få løpe av seg litt overskudds energi på ridebanen. Kun Sunflower slapp unna, hun ville ikke ut ;-).

Først fikk Eldjenta og Dag Åsa brenne litt krutt :-) noe spesielt Eldjenta satte pris på. Det er ca 3 uker igjen til hun har termin, med det hindrer ikke henne i å "børne" litt på ridebanen. Det er vel første gangen hun får løpe slik fritt etter hun skada foten i januar, og det var godt å se hun jogger avgårde uten halthet !!! Tok video at jentene, ei lita og lett, og ei "dundre" hehe (med vanntett undervanskamera - nødvendig for fotoentusiast i Trøndelag - vanntett altså, hehe);Dag Åsa er i ferd med å felle siste rest av føllpelsen, og under "raggen" ser vi konturene av ei langbeint og edel hoppe;

Bilde er tatt sist søndag, Jørgen som er klar for en trimtur med Dag Åsa. Flott eksteriør på henne synes vi !!

Lill Faksa og Linna fikk "neste skift" på ridebanen i går;

Det ble sludd/snø mens de to herja litt, og faktisk fikk ei aldri så lita treningsøkt. Begge fikk en varm dusj og satt inn til tørking etterpå, mens jeg fikk varmen i kroppen .... brrrrr.... Det er kaldt når det blåser 10 m/s, sludder og er 2 grader.... 

Ridebanen er mettet med vann, og det renner og sildrer over alt. Følelsen av vår er ikke merkbar, kjennes ut som skikkelig høststorm i november dette.... Nå vil jeg ha sol og varme !!

Sistemann ut i går var Utopia, det ble kjøretrening på henne, og hun er riktig så fin for tiden. Har aldri vært så fin faktisk, så nå må hun da snart få bedre uttelling i løp ? 

Sunflower ville ikke ut av boksen sin i går, hun står å "kniper igjen" tror jeg, venter på sol og varme, og det holder jeg med henne i. Er ikke vær/føre for føll ute, bare å knipe noen dager til ;-). Melka ble helt hvit for noen dager siden, men hun har ikke "sunket" skikkelig ned i buken og ved sidenav halerota enda. Men jeg har nå alikevel vekking på regelmessig gjennom natta, og logger meg på IP-kamera og sjekker ståa. Vært litt mere urolig i natt, så det drar seg vel til, men i skrivende stund står hun å spiser og koser seg :-). 

Linna og Lill Faksa skal trenes litt i dag, og det regner ikke !!! - hurra..... :-) Ha en fin dag!

Annelise

Ingen kommentarer: