torsdag 28. mai 2015

Hjemme igjen :-)

Da er Sunflower ferdig inseminert, og i går kveld kunne jeg hente hjem mor og datter. Hun ble inseminert på stort og fint egg (4.5 cm) på mandag, og onsdag hadde det gått. Nå skal hun være hjemme et par uke før vi må tilbake å sjekke om det er liten spire på gang :-). For Eldjenta sin del mista vi føllbrunst-egget dessverre. Hun gjør vel som sin mor; "legger små egg", og dermed gikk det egget før de rakk å inseminere. Synd, for det hadde vært veldig kjekt om begge hadde blitt inseminert og tatt seg samtidig nå, lettere til neste vår, men den gang ei.

Men jeg fikk nå hilse på Eldjenta og Hauk Vining på Langland i går, og de ser godt ut begge to, gutten vokser som bare det ! Eldjenta blir "sprøyta opp" nå for raskere brunst, så får vi bare krysse fingre for at alt klaffer på neste egg.

Sunflower og Bella gikk greit på hengeren i går, og turen hjem likedan, selv om vi sto i "asfalt-legge-kø" flere steder, og fikk en ekstra runde rundt på Moholt og via Tyholttårnet pga stengt E6 i går.

Men Bella er ei cool lite frøken, da vi kom på Trøen lå hun og snorka i hengeren;

Hæ! hjemme allerede ?; 

Hun måtte vekkes ja, der hun lå og sov med hode rett bak mammas fremfot. Ikke rart Sunflower sto som en prest på hengeren ! :-). 

Den lille flokken hjemme hilste mor og barn velkommen, og spesielt Linna synes det er spennende med føll, hun blir nesten satt ut av synet faktisk, rart å se hvordan hun reagerer. 

Feilfritt for andre gang;


Utopia fikk med seg en liten 6.premie og "mat-penger" hjem fra Leangen på mandagen. En liten seier i seg selv det, nå hun legger igjen galopp-skoa hjemme ! :-). Banen var regntung og våt, så hun var vel et par sekunder dårligere enn rekorden sin, men vel gjennomført allikevel! MEN - hjemturen gikk ikke helt uten noen "galopp-steg" !! De er rare disse hestene! Vi (jeg) trodde Utopia ville like å ha stor åpen henger (for tiden rigga opp for mor og barn med hel bom og ingen skillevegg!).  Hennes storebror Vinge Blessen hadde klaustrofobi på henger, og for han måtte vi fjerne skilleveggen og gi ham god plass. Utopia har vel det motsatte hun, likte ikke den gode plassen, og slo seg ganske vrang på hjemturen. Jaja, da vet vi det, takk og lov for utvendig bom-utløser på hengeren, genialt!, og Utopia; neste gang blir det skillevegg som normalt!! 

I dag skinner sola faktisk, men vårvarmen har enda ikke kommet til Trøndelag. Kaldeste mai siden en eller annen dato på 1950 tallet.... jaja, men i dag tar jeg sjangsen på å droppe stillongsen, det er jo snart juni .... !! Ha en fin dag :-)

Annelise

Ingen kommentarer: