mandag 25. mai 2015

Seinkveld på Leangen.

Blir det i dag... :-) sukk, det er vel "prisen en må betale" for å ha "dårlig traver" :-P hehe. Siste løpet for Utopia i kveld, går kl. 21:35, da er det jo leggetid for gamle damer.

Får håpe hun holder seg til mest mulig trav i dag, slik at hun traver inn til fin tid og premie. DA skal jeg klare å holde meg våken ;-).

Ellers er det Pinsehelg, med stillongs og lue på. Mye regn og ganske så kaldt. På lørdagen tok vi med oss Linna over på lokalbanen for å kjøre lange intervaller for å måle laktat. Jørgen kjørte, jeg filma og målte laktat;
Sist vi målte laktat for å finne terskel, kjørte vi ikke tøft nok, dvs alle tre intervallene gikk under terskel (målinger under 4 mmol laktat). Den siste målingen var da på 3.8mmol, ved 190 i snittpuls. I går kjørte vi blittelitt tøft. Linna gikk med kvarte skylapper på (for kusken ville vi skal bruke de i trening og for å venne seg til de). De virker, for å si det slik, for Linna ble i overkant stri, og heat nr to som helst skal være på terskel (4 mmol) ble målt til 5.6 mmol. Men vi fikk uansett 3 fine målinger, lagt de inn i programmet til Leif Stilling (Stigra) og resultatet ble melkesyreterskel på 191. Kjekt å vite, slik at vi kan justere treningen på-, under eller over terskel alt etter hva vi vil trene :-P .

Inseminering; 

I går kjørte vi Eldjenta og Hauk Viking til Langland stutter for inseminering. Prøver å bedekke Eldjenta på føllbrunst, hun fødte så greit, og fullstendig uten komplikasjoner så vi lar veterinærene sjekke om alt er ok og vi kan benytte oss av egget på føllbrunst. Eldjenta ble sjekket i morrest, der så alt ok ut, og hun skal insemineres på onsdagen. Sunflower er i ferd med å slippe sitt "egg nr 2", eller det "riktige 30-dagers egget" og ble inseminert igjen i dagtidlig. 

Eldjenta har alltid vært en "håndfull" hest å reise med. Mye stress, men hun oppførte seg bedre som på hengeren som mamma :-) Har alltid tusla rett inn, men stressa veldig første timen, for så å roe seg resten av turen (til Oslo eller Østersund osv :-). I går roa hun seg rimelig kjapt, heldigvis, og når vi ankom stutteriet måtte vi vente litt på klargjøring av boksen før de fikk ut. Eldjenta sto som en prest og slappa av :-D, og Hauk Viking tok seg en liten powernap;

Så deilig !! Eldjenta er diger og som et lokomotiv, og slettes ikke enkel å håntere når hun "bare vil" hit eller dit. Men hun er en ansvarsfull mamma, og oppfører seg pent med Viking ved sin side, og hun passer godt på han! Som å se Rigeljenta i akjon, Eldjenta er prikk lik mora si!! 

Vi fikk også hilsa på Sunflower og Bella i går, som vokser seg større og større. De holdt til i en luftegård like ved pappa Thai Tanic;

Måtte inn å hilse på flotte karen, snill som dagen er lang. Ble et lite familiebilde også, her er Sunflower og Bella i bakgrunnen. Mener fremdeles Thai Tanic er den perfekte make for Sunflower, de er ganske like å se til og ca samme størrelse, så har TT et fantastisk lynne og svært god travteknikk, så vi kjører på med helsøsken til Bella neste år (har bestilt bless og sokker til neste års føll også *fnis* ). 

Det er usedvanlig stille på Trøen nå, bare 3 hester i stallen, men det betyr god til for finpussen på Dag Åsa før hun skal spennes for vogna. 

Jørgen tok ei økt i går, før regnet kom tilbake;


Og det er egne meninger i damen, Men hun er lydhør, og lærer fort. Og mens jeg har gått noen turer i nabolaget for å venne henne til omgivelsene, tok Jørgen en økt på ridebanen for å "finslipe" styringen :-). Alt av start/stopp/sving osv må sitte før vi hekter på vogna bak! 

I dag blir det kjøretur på Linna for min del, mens Jørgen tømkjører Dag Åsa litt, så for vi holde oss våkne til kveldstrav på Leangen :-) 

Ha en fin pinsedag .... i regnet!
Annelise

Ingen kommentarer: