fredag 22. mai 2015

Snart klar for vogn ?

Tja, det er ikke lenge til nå. Dag Åsa begynner å bli riktig så flink når vi tømkjører, og er sikkert klar for vogna. Men vi har det ikke travelt, så vi rekker nok noen turer til før vi spenner henne for. Kan aldri bli for mye tømkjøring :-)

Tusler lengre og lengre turer på egen hånd nå, og det går stort sett veldig greit.

Går de samme veiene vi skal ut å kjøre etterhvert, og de må hun klare "på strak hov" for vi henger bak ei vogn. I dag var det en ny storsekk med ved plassert i grøftekanten,  da blir det litt; "iiik - ulv ulv", men med litt snusing og støtte fra matmor, forstår hun at det ikke var noen ulv alikevel :-). Mye som skal læres ! 

Så har føllene fått navn; 

Hauk Viking er kaldt opp etter Haukvika, hvor Jørgen sin far er født og vokst opp. Det var der familiens hesteaktivitet startet, og Rigeljenta; bestemora til Hauk Viking, har vært med oss flere turer "på hytta" og beita der. Vi har ruget på dette navnet i mange år, og spart det til første hingsten.

Eldjenta koser seg som mor, hun kler den rollen helt perfekt og Hauk Viking vokser for hver dag;

Over; 19 mai.

Over; 20 mai.

Og her 21 mai. Jeg ser veldig mye likheter med Eldjenta som føll, både i eksteriør og lynne, men fargen blir noe noe ulik. Blir spennende å se hvordan han vokser seg til etterhvert. 

Bella Sweetpike er oppkaldt etter begge sine svært så gode bestemødre Bella Coal og Eliteavlshoppa Sweetpike. Bella og Sunflower befinner seg på Langland Stutteri for tia. Kjørte dem dit i går kveld, og i dag ble Sunflower inseminert med Thai Tanic igjen. Egget hadde akkurat gått, så det var på høy tid hun fikk dosen sin ;-). Om hun tar seg på dette forsøket, er hun faktisk inseminert på samme dato som i fjor (21 mai) og da kommer vel folen ca 24 april neste år - akkurat som i år :-). Spennende.

Bella har fått en liten dose temming før avreise;

Og det gikk helt uten noen som helst protester, snill og grei lita frøken! 

I morgen skal begge traverjentene trenes, de har tatt det rolig etter løp på mandagen, men i morgen er det ut å svette litt igjen for begge to :-)

Annelise

Ingen kommentarer: