tirsdag 9. juni 2015

Eldjenta inseminert :-)

I dag gikk turen til hingste-stasjon igjen, med edle dråper til Eldjenta, samt sjekk av Sunflower som dessverre ikke var drektig. Der er det egg på gang, og hun blir inseminert i løpet av uka. Men Eldjenta ble satt inn med Bork Odin "spirer" i dag, kjempespennende.

Været er elendig, og vi kan ikke se bort i fra at hoppene bare går på "spare-bluss" nå, rent hormonelt. De venter vel på sol, sommer og varme de også, som vi på to bein! Men det er bare å krysse fingrene, og håpe på at det blir full klaff for begge to denne gangen.

Best av alt i dag var gjensyn med Hauk Viking, som har vokst ! Utrolig hvor mye de vokser på 2 1/2 uke.

Der er gutten, stor og fin, like nysgjerrig og sosial. 

Her står de og slapper av etter å ha hatt en "date" med veterinæren ;-) Så romantisk, eller praktisk :-) 

Nå står begge avlshoppene m/føll på Langland igjen, og det er usedvanlig stille og fredelig i stallen. Bare Utopia, Linna og Dag Åsa på Trøen nå. Eldjenta blir vel henta ganske snart. Og Sunflower skal sjekkes igjen i morra for å se utviklingen på egget. Men de var rimelig sikre på at det blir inseminering om ikke mange dagene. 

Så får vi håpe at det snart blir sommer på oss her i Trøndelag, slik at hestene får noen uker ute på beite før høsten kommer....  I morgen blir det inne-dag, det meldes om store nedbørs-mengder, og det ligger an til nok en inne-dag i juni. Det har blitt mange slike innedager nå, hestene er mere inne nå enn i november, da er det noe riv ruskende galt med sommeren..... (eller sommer og sommer; jeg går med stillongs, og kjører hest med vinterfôra regndress..... ). 

I helga sto de også mye inne, men seint på lørdagskvelden slutta det og regne, og de fikk ute en tur på ridebanen for å lufte seg litt;

Godt å komme ut litt seint en lørdags kveld. 

På søndagen var det bare litt regn, og traverjentene fikk ut å trene sammen;

Mens Sunflower, Bella og Dag Åsa slappa av ute på beite :-). Både Linna og Utopia har fine løp på fredagen under Midtsommer-travet, så vi trener med det som mål, og håper de får være med begge to. I mellomtiden klager vi litt på været, gjør vårt beste for at hestene ikke skal drukne helt  ;-) og venter på bedre tider.

God "Sommer" - Annelise :-/ 

Ingen kommentarer: