mandag 29. juni 2015

Så er Midtsommertravet over for i år :-)

Travløp tre hele dager til ende ble det i helga, med en maraton-innleding for vår del, med starthest i både første og siste løpet på fredagen. Men vi kjørte hjem fra Orkdal travpark med to sistepremier på jentene. Og det er jo langt bedre enn å kjøre tomhendt hjem. Begge galopperte og tapte mye på det, men klarte å få med seg den siste premien hjem.

For Linna sin del, var det hennes første møte med Orkdal travpark, og det var fryktelig spennende.

Alt nytt er spennende, og Linna var usedvanlig stri og hissig for dagen. Lenge siden jeg har vært så lang i armene etter varming, og kusken kunne bare konstantere at hun var i overkant hissig for dagen. La inn en galopp i prøvestarten, og to i løpet. Travet veldig godt mellom galoppene, og det holdt såvidt til siste premie. 

Silje D.T tok fint bilde av Linna i løpet;

Vi fikk låne oss en luftegård, og Linna fikk ut å kose seg med litt kveldsmat etter løpet, og det var Utopia sin tur å konkurrere.

Utopia var ikke hverken stri eller hissig for dagen, hun var akkurat som hun pleier, og det betyr en aldri så liten galopp underveis i løpet. Hun bare må, og etterpå kan hun kjøres som bare det, da er hun ferdig galoppert :-p . Kanskje vi får prøve kvesse tempo litt i varminga (?), så hun gjør seg ferdig med denne obligatorisk galoppen da ??? 

På fredags kvelden titta sola fram, og vi slapp Utopia og Linna ut på beite til resten av flokken da vi kom hjem til Stjørdal seint på fredagsnatta. De har fått kose seg ute hele helga, på gress og i sola :-) 

Bella Sweetpike har også kosa seg i sola;

Ingen tvil om at de setter pris på sol og varme hestene også :-). De har kosa seg ute hele helga mens vi har vært på Leangen både lørdag og søndag og sett flott travsport. NM for kusker og flotte stor-løp! Utopia sin kusk de siste løpene; Andre H. Stensen ble Norgesmester i år;

Så - ei heller en Norgesmester klarer å stagge galopp-lysten hos Utopia ;-) hehe. Representerer Biri Stensen, men er fast kusk på Leangen og nesten som "hjemme-seier" for oss her oppe. Populær vinner på Leangen.

Ellers var helgas høydepunkter for meg de flotte kaldblods prestasjonene. På lørdagen vant Fjord Jerven sitt løp på ny banerekord; 1.21.8 på 2160 meter voltestart! Flott prestasjon. Og søndagen var selvsagt de to store kaldblodsløpene; Alm Rau Jo's Æresløp og Bork Rigel's Æresløp mine favoritt løp. Det ble fartsfylte løp og flotte vinnere i begge løpene; 

Trønder-eide Tangen Piril (Nils Munkhaugen) vinner på fantastiske 1.25.7 og Tekno Odin var overlegen vinner av Trøndelagspokalen;

All ære til mannskapet for superflott bane i helga, det ble nok satt mange personlige rekorder, og nå er det bare å krysse fingrene for at de holder ved like det fine underlaget til vi skal ut å kjøre hverdags trav igjen ;-). 

Vi avslutta ei fin travhelg med en tur innom Langland for å hente hjem Eldjenta som er konstatert drektig med Bork Odin :-) Hipp hipp hurra!! Nå er helga over, og sola har også tatt seg en pause, det ble regn igjen, mere som normalt .... !  Hverdagen kaller og regndressen er tatt i bruk igjen ;-) 

Uansett sol eller regn, det er godt å ha flokken samlet og nå gjenstår det bare en drektighets sjekk av Sunflower i slutten av uka - jeg krysser mine fingre !! 

AnneliseIngen kommentarer: