søndag 14. juni 2015

Vikingen hjemme igjen :-)

Da er Eldjenta og Hauk Viking kommet hjem igjen, mens Sunflower og Bella er på stasjonen for inseminering. Været er fremdeles dårlig, men i går fikk vi en deilig pause fra regnet, det gjorde godt.

Denne uka har vært regnfull, og på bilde over prøver jeg å holde humøret oppe, og trene hest som normalt (eller normalt ? hehe, vinterfôra regndress, votter og stillongs i juni.....). Det er ikke den daglige treningen som byr på størst utfordringer, det er uteområdene til hestene; de er vasstrukne!! Det er gjørme overalt, og beiter, luftegårder, stier og veier går i oppløsning.... sukk, det er DET som er den største utfordringen med alt regnvannet. Har delt opp beitene i flere mindre enheter, og flytter flokken rundt for å for å redusere skadene.  Det går på et vis, og trua på at det en vakker dag kommer sommeren til Trøndelag, er fremdeles i live :-). 

Det er alltid veldig spennende for flokken når mor & barn kommer hjem, etter en liten periode borte, de er kjempenysgjerrige, og vil så veldig veldig gjerne hilse på føllet. Det liker ikke mødrene spesielt godt, så deler opp beite første dagen ute, så de får litt fred for de ivrige "tantene" :-) 

Hauk Viking har vokst, og er veldig sosial og trivelig.

Han minner en god del om mora som føll, men har en noe mere rød-brun farge på føllpelsen sin.Eldjenta var helt lys kremfarget som føll;

Hun hadde også litt kortere pels (Viking ser ut som han er født med skikkelig vinterpels), og hun var definitivt feminin men hingsten oser kar :-) En solid kar ! Men det er lett å se likheter :-) 

I går fikk de gå sammen flokken på "Lynkyl-åkeren", stengte av beitene på oversiden.

Stort sett fredelig og rolig i flokken, noe styr lager småjentene når de blir for ivrige i sin "tante-tjeneste", men Eldjenta snakker et tydelig språk, så de roer seg fort :-).


Viking synes det er spennende med så fine tanter, og har veldig lyst å leike med dem.

Og det tror jeg den minste tanta også ser fram til.

Men enn så lenge er mutter'n veldig viktig, og god å ha :-). 

Linna og Utopia skal en tur på banen å trene sammen i dag, og så håper jeg på noen dager uten regn regn og atter regn til uka. Vil gjerne tømkjøre Dag Åsa noen turer til før vi legger på vogn, men synes det er litt tussig å drive slik temming i regn og ruskevær. Venter på en liten pause fra regnet :-) 

Ha en fin dag :-) Annelise

Ingen kommentarer: