søndag 12. juli 2015

I vogn for første gang :-)

Ja da har Dag Åsa bestått svenneprøven; hun har vært på bitteliten kjøretur i vogn for aller første gang. Turen gikk helt knirkefritt, og det er fullført og bestått med stil ! Veldig kjekt når den aller første kjøreturen går så greit, og det gjør det stort sett, om man legger ned nok arbeid i temmingen på forhånd.

Vi har (bank i bordet) ikke opplevd noen "heisatur" under innkjøring av unghest enda, takk og lov. Da blir det ikke bare å starte på nytt der man slapp, det blir "gå tilbake til start".... og begynne helt på nytt igjen. Nei, greit når de har vært med på så mange turer sammen en "gammel-hest", og har gått i tilnærma "to-spann" mange ganger, da byr det som regel på svært lite utfordring å trekke vogna selv.

Største problemet i dag var "blenning" eller "kvaks",  svære, feite gulbrune typer som var temmelig innpåslitne. Sommeren kom til Trøndelag, med det som hører til av slike innpåslitne skapninger :-)

Jørgen går forran, og kjærringa sitter bak. Filma litt fra turen gjorde vi også;
Første turen går bare ned til nabo'en og tilbake, nok det, så får hun ut på beite til resten av flokken og slappe av etter dagens svenneprøve :-)


Flokken samlet;

Så er hele flokken samlet igjen, henta Sunflower og Bella på lørdagen, og nå er det bare å krysse fingrene for positiv drektighets-kontroll om ca 14 dager:

Hun ser godt ut, ingen tvil om det, men foreløpig er det bare "gress" som tar plass der altså :-) God og rund, selv om Bella forsyner seg grådig av mora :-). De satte nok pris på å komme hjem og få ut på beite sammen flokken, Bella tok flere "æresrunder" og viste stor glede over gjensyn med hele gjengen :-)
Hauk Viking har lagt sin elsk på Dag Åsa i den tiden Bella har vært med mora si på hingstebesøk, og Eldjenta setter åpenbart pris på at unge spreke åringshopper tar seg av leiken med hingstebassen :-)

Nå har de funnet tonen de tre små, og koser seg sammen, mens mødrene får gresse litt i fred og ro. Hyggelig stemning i flokken nå. 


Travløp i morra;


Utopia skal ut å trave på Leangen igjen i morra, siste løpet som vanlig :-) Denne gangen har hun startspor 1, og går ut fra strek. Er litt tøffere meldt nå, men vi må jo det siden "små-kronene" drypper inn ;-) Før vi veit ordet av det har hun "løpt ut av" det aller laveste grunnlaget (en kan jo håpe på det i alle fall). Nok en gang er det færrest mulig galopper som er målet, og så utrolig deilig det hadde vært med et feilfritt løp :-) Det fine sommerværet skal holde noen dager til, så etter travløpet i morra kveld for Utopia og Linna ut og kose seg litt på beite også, det blir godt til dem :-) 


Ha en fin kveld, Annelise


Ingen kommentarer: