tirsdag 14. juli 2015

På premieplass igjen :-)

Utopia henta hjem nest siste premien fra travløpet på Leangen i går, etter å ha løpt i kø, og kommet i mål i kø :-) Og det beste av alt; feilfritt!!! - ikke en eneste galopp *hurra* :-). Det er jo nesten en liten seier i seg selv, og Stensen var veldig fornøyd med damen i går. Hun er ikke blant de aller raskeste ut fra start, og ble overfløyet av raskere hester fra "springe-spor" og havna i 3. par innvendig. Der gikk resten av ferden, og hun fikk et meget pent løp innvendig og kom i mål som hest nr 8.

Utopia har nå plukket med seg premie hjem i de 6 siste startene (ser bort i fra prøveløpet hvor ung kusk fikk låne henne for et prøveløp), og selv om hun ikke er med å kjemper "der framme", har hun kjempa seg inn til premieplass til tross for en del galopper. Hun går alltid til mål, så vi kan jo håpe på hun stabiliserer seg litt og holder seg til trav framover, da har hun fine utsikter for å plukke med seg premier hjem. Hun er en "sein" type, selv om hun er lita ;-), men har faktisk vokst en cm eller to det sist året! Målte henne forleden, hun hun har strukket seg til hele 148cm over bakken. Eneste av våre hester som har vokst i en alder av 5 år!! Storebror Vinge Blessen hadde sin aller beste sesong i løpsbanen som 11-åring (satte da sin rekord 1.24.9), så det er da håp, der framme ;-).

Ellers var det litt artig å se i går, at 7 av de 15 hestene i løpet var 5 og 6-åringer etter Spikeld. De er ganske like også, flere "varianter" av Utopia i banen (helbrune hester med krøller i mana og spikeld-look'en i øynene) hehe, han har prega avkomma sine godt hingsten.

Her defilerer de Utopia og Stensen, startspor 1 fra strek denne gangen. Det ble både omstart og mye galopper i første sving, så vi er veldig glade for at Utopia holdt hodet kaldt og trava pent hele løpet;Utopia skal ut i løp neste mandag, det siste før hun får seg en velfortjent ferie på beite. De går ute hele flokken nå, hun fikk ut på beite seint i går kveld, fortjener det etter så fint et løp. Men til uka får hun gresse litt noen timer på formiddagen, og "slanke-paddock" på ettermiddagen. Ei uke til, så blir det ferie og 24/7 på gress for henne. Linna er med på samme opplegget som Utopia, men har ikke løp vi synes passer for henne nå, så der er det bare trening fram til beite-ferien.

Ha en fin dag :-) AnneliseIngen kommentarer: