tirsdag 25. august 2015

Beite-innspurt ??

Tja, det spørs, vi er vel litt på "overtid" på beite om dagen, i allefall sammenlignet med i fjor (tok inn 17 august i fjor etter et par måneder med beite 24/7). I år ser det ut til at det blir innenatt fra torsdag om yr.no holder stikk, dvs 27 august, 10 dager seinere enn i fjor. Vi får se, de får gå ute helt til det kommer nedbør nattestid, men da er det over for i år på permanent basis.

Vi har hatt "fastlege" Lise på besøk, vaksinert hele gjengen og tatt litt tannstell. Dag Åsa har fått noen ørsmå ulvetenner som sitter litt vanskelig til nå, så de får Lise prøve å trekke seinere. Får følge med litt, men det virker ikke som de plager henne noe enda, hun er fin på bittet. Utopia hadde som vanlig de skarpeste tannspissene, hun har alltid hatt det. I tillegg har hun fått "hingste-tenner" (dvs hestens hjørnetenner). Har aldri hatt hopper med hingstetenner før, så Utopia får gleden av å være den første med disse "rovtennene" (jada, kjært barn har mange navn :-P ), her.

Linna hadde et par tannkapper (rester av melketenner) som Lise fjernet, de kan skape litt trøbbel om de blir sittende for lenge, og det var sikkert godt for Linna og bli kvitt dem, de er ganske store faktisk;

Eller går flokken som sagt ute og bare koser seg. Mat er det relativt lite av ute nå, så de fores med både høy og kraftfôr ute, men jeg tror de koser seg selv om de maser litt etter mat (Eldjenta som er maskråka). Bella og Sunflower er de som har mest behov til tilleggsfôring, så de to har jeg tatt inn et par timer midt på dagen for et ekstra måltid. Eldjenta og Utopia har strengt tatt IKKE behov for ekstra mat, så jeg må improvisere litt for å tilrettelegge for svært så individuelle behov her i gården :-) hehe. 

Sunflower, Bella og Dag Åsa koser seg med litt høy til lunch

Og her er mora og kopi'en :-) Han ser ut til å bli så utrolig lik Eldjenta, noe annet trekk over krysset hans kan jeg se, men ellers er det mora opp av dage :-) Blir han like super-speedig og travsikker også hadde det vært fint :-) hehehe. 

Over; Linna er blitt "gul"! Fargen hennes kalles "gul-svart" og det stemmer ganske godt. Tror jeg må gjøre alvor av og sende inn svarene på farge-gentesten av Linna, og høre om DNT kan endre fargebeskrivelsen av henne fra svart til gulsvart. Hun ser jo slettes ikke svart ut, men har altså ikke gen for brunt, og ikke gen for rødt, kun svart og gul/krem (=bork-gen fra pappa'n sin). Brunbork er hun ikke (mangler som sagt gen for brunt), kunne kaldt fargen "svart-bork", men siden gul-svart er mere brukt bør jeg vel gå for det. 

Både Linna og Utopia trenes relativt hardt for tiden, fikk en liten pustepause pga vaksine, men er nå i hard-trening igjen. Linna trener som normalt veldig bra, men Utopia blir noe slakk og lat av varmen (eller ute-natter ??). Må i allefall push'es mye mere, og er ufattelig lik sin avdøde storebror Vinge Blessen i så måte :-) 

Nydusja er det rett ut og rulle seg i støvet, blir så lekker ....

Hadde ikke tid til å rulle mere enn en side Utopia, for det var mat ute.... må skynte seg å "støvsuge" opp restene etter flokken som har mesket seg i høy mens hun har trent ;-) . 

Dag Åsa ser forskrekket på resultatet; en halvdel rein hest, og en halvdel marinert med støv!! 

Bella og Viking ligger mye å later seg i varmen, og venter med leik og aktivitet til sola har gått ned. Hadde jeg vært hest, ville jeg ha lagt meg i gresset, men nei da, i støvet er det godt å sove:

"hilsen Hauk Viking" :-)

I morrest kom det ei bittelita regnskur, helt uanmeldt ;-) Men nå er det 25 grader, lettskya og bitteliten bris fra sør-øst igjen. Det blir nok en varm dag, for nyte siste rest av sommeren nå, som endelig ble riktig så bra :-) 

Annelise

Ingen kommentarer: