mandag 10. august 2015

Og da er årets ferie historie :-)

For alle både to- og firbeinte :-) Jørgen har gått over beintøyet til traverne, samt pussa over de skoløse hovene :-). Bella er så flink, står rolig og slapper av mens Jørgen filer "tottelotter";

Utopia var førstemann ut å svette litt framfor vogna. De har hatt knappe 3 uker helt fri på beite begge traverdamene, men nå må de trekkes i gang igjen. De får gå ute 24/7 noen dager til, men om ei uke skal Utopia ut å trave løp igjen, og da må de inn å hvile noen netter før det. Det er vel noe individuelt fra hest til hest, men vår erfaring er at de fungerer best i løp om de får inn å hvile om natta. 

Hun har vært ute på et par treninger nå, og fungerer fint i trening. Litt lat er hun, og blir ikke mindre lat av beitelivet.... :-). Eldjenta hadde 6 ukers treningsfri sommeren hun vant Derbystoet i Östersund faktisk, men de er så totalt forskjellige at det går ikke å sammenligne disse to damene :-). Men vi håper nå at knappe 3 uker ikke har tatt "nuven av" formen til Utopia. Linna var like fresh og fin i trening som normalt, merka ikke noe til ferie-slapphet der i gården. Hun kjentes derimot finere og sprekere ut enn på lenga, så hun har åpenbart hatt godt av en liten pause fra trening. Full av energi og treningslyst. Fikk en dusj etter trening, og er rein i ca 5 minutter;Jaja, ble nå kvitt svetten, og helt rein hest marinert med sand får kanskje litt mindre besøk av kleggen ? Tror i allefall Linna er av den oppfatning. 

Dag Åsa har også vært ute på liten kjøretur, og hun var såååå flink. Virker som hun har gått på beite og bearbeida de turene vi tok med vogn før ferien, for i går oppførte hun seg som reine gammelmærra i vogna. 

Hun har vært litt sånn "hode-rister", vi har derfor på sjekk (human-sjekk uten bitt vel og merke) for å minne henne litt på at det IKKE er lurt å riste så mye med hode. Tar den av når hun går oppover-bakke, for å gi henne bedre mulighet for å jobbe riktig i motbakke. Men nedover og på flata tar vi den på, det er da hun er mest ukonsentrert og kaster mest på hodet. Den henger og slenger litt når den er løs, men det får bare være slik så lenge vi er to stk når hun kjøres. Jørgen var med og filma flinke åringen vår;Det varer ikke lenge til hun skal ut å kjøres regelmessig nå, et par turer til med Jørgen med som ekstra sikring, så blir det trening med mor framover om hun fremdeles oppfører seg like pent :-) Artig med unghest !! 

Annelise, som nyter en varm sommerdag :-) 

Ingen kommentarer: