onsdag 23. september 2015

Framskritt med sjumilsstøver på :-)

Må være lov å si det slik, når man flytter hele 4.4 sekunder på sin rekord :-D. Linna gikk et flott travløp på Leangen mandags kveld, og kom i mål som hest nr 5 på 1.35.0 (39.4 tidligere) tiltross for en liten galopp på siste bortre. Veldig godt at hun fikk vise litt av det som bor i henne ;-). Jeg har vist lenge at hun kan langt bedre enn 39.4, for hjemme i trening er hun nesten "litt rå". Jobber målretta og godt. Men på Leangen har det kokt over litt i topplokket, og galopper har ødelagt mye.

Men endelig, nå går det den rette veien, med sjumilssteg!!

Her er hun nydusja og fornøyd, og gleder seg til å komme hjem til flokken og kveldsmaten. Andre H. Stensen kuska Linna godt, og var veldig fornøyd med henne. Galoppen på siste bortre kom av fart, der gikk det fort og hun tok noen steg. På oppløpet var hun nære galoppen, men Stensen klarte å holde henne på beina og feilfritt i mål :-)

Hun hadde dårlig startspor, "bakvolte" på tillegg, hest nr 14. Fikk en god start, men havna i ryggen til Roar Walsøe (hvit kusk m/blå ruter på ryggen), og hesten hans (Mollystjerna) klarte ikke holde sin rygg, og Linna havna langt bak og satt der innestengt helt til utgangen av nest siste sving. Når Odd Arne Kjøsnes sin hest feiler der, blir det endelig åpning, og Linna tar siste bortre i høyt tempo, artig !! Her er løpet;



Resultatlista;

Dagen derpå er det "ristlausdag" på Trøen, da må Linna ut å jogge på ridebanen sammen Utopia. Bruker mye tid å jogger henne ned etter selve løpet på indre bane; 3 runder der rekker jeg før de skal defilere til neste løp. Når hestene har vært oppe i høye konsentrasjoner av melkesyre (noe de stort sett HAR i forbindelse med løp), så trenger de minst 20 min for å jogge det ut av kroppen, ofte enda lengre tid. Jeg har ikke målt laktat i forbindelse med løp (enda), men målinger hjemme i trening sier så i allefall. Nedjogging etter travløpet på indre bane er viktig forberedelse for neste trening :-), og kanskje like viktig; ut å røre seg litt dagen derpå, så et par dager fri :-).



Godt å se glade og fornøyde hester kose seg på ridebanen.

Neste løp blir allerede til helga ! Iiiik, jeg må sluke en kamel, for det er strengt tatt tettere enn jeg liker. Men står vi over det løpet, blir det flere uker til neste mulighet, og dermed går den kamelen ned (dog mothårs....)

De skal faktisk ut og lufte seg begge jentene. Jeg trodde neste løpsdag var mandag som normalt da jeg meldte, og ble nok noe overrasket da jeg ble gjort oppmerksom på at det faktisk er allerede på lørdag. Ikke V75 kjøring, "bare" vanlig mandagstrav, på en lørdags kveld. Jaja, da vet vi hva vi skal gjøre på lørdags kvelden :-). Utopia skal ut i 3. løpet, og Linna i det aller siste:

Utopia møter litt tøffere konkurrenter nå, da løpet er stengt på 53.000,-, men hun får starte fra strek, og det tror jeg er en fordel. Hun er flinkere til å forsvare seg, enn og angripe. Målet er feilfritt og en fin premie :-). 

Linna skal ut i løp stengt på 23.000,- med tillegg fra kr 12.001,- og hun står denne gangen i spor en fra tillegget. Denne gangen får hun Atle Solhus i sulkyen. Stensen var opptatt i dette løpet, og da får Solhus gleden av å lose henne feilfritt rundt banen ;-) hehehe, det er i allefall ønske for kvelden. Så får vi krysse fingre og tær, og håpe begge jentene holder seg på beina og i trav! 

Flokken ellers har det bare fint. Dag Åsa er ute å trener annenhver dag, og er veldig flink. Står rolig inne under påseling, og er ivrig og villig i "trening". Det er nok mest på "temme-stadiet" enda, men turene blir stadig litt lengre, og vi øker belastningen sakte men sikkert. Det er ei våken hoppe, noe skvetten og mye framdrift. Ganske heftig lita mærr, men snill og fin å holde på med, så bruker hun dette lynnet sitt i løpebanen når den tiden kommer er det helt greit :-) 

Føllene står enda samme mødrene sine på boks om natta, men nå er det ikke lenge før Bella får egen hybel. Sunflower er ikke like tålmodig som Eldjenta, og det virker som hun kunne tenke seg litt "barne-fri" på natta snart. Eldjenta er alt for snill med arvingen sin, han herjer med mora, så det spørs om "tante Sunflower" skal få overta oppdragelsen snart :-P Da får han nok noe å tenke på hingstebassen ;-). Han herjer og leiker med de andre jentene også, men de setter han på plass om det blir for masse biting/hopping, men han setter fart på flokken og det er positivt :-)

Ha en fin kveld. Annelise. 

Ingen kommentarer: