mandag 28. september 2015

Ny rekord - igjen :-)

For Linna på lørdagen, den andre rekorden på mindre enn en uke. Hun sto med 39.4, som hun senket til 35.0 mandagen, og pynta på til 33.5 lørdagen! Snakk om utvikling *stolt* :-). Til tross for et par galopper gikk det unna såpass radig, så nå gleder jeg meg til hun finner ut at hun bare skal trave :-) ...

Lørdagskvelden på Leangen var det Utopia som først skulle i ilden. Hun var litt tøft meldt, men vi kan ikke sitte hjemme og vente på løp, for nå har hun faktisk ikke noe løp før 2. november. Litt skuffende det, men hun har faktisk ikke et eneste løp i oktober.

Nå på lørdagen var løpet stengt på 53', og Utopia fikk starte fra spor 6 på strek. Men hun er så treg fra start, så det hjalp ikke mye med "springe-spor" nei. Ellers traver hun på det jevne, og faktisk feilfritt, det er jo et stort plus. Hun kom i mål uplassert og på 33.3. Nå får vi bare trene på og forbedre henne slik at hun kommer sterkere tilbake 2.november som er første mulighet for henne på Leangen. Her er video fra Utopia sitt løp;
Så var det Linna sin tur, ut i siste løpet på lørdagskvelden. Atle Solhus hadde ikke kjørt Linna før, og "måtte" derfor varme henne selv. Tok en "sakte-kino" videosnutt av Linna i siste oppløp fra varminga, og ser at steget/balansen hennes er helt prima, noe Solhus'en også bekreftet. 

Linna er en helt annen type enn Utopia, og veldig veldig framover samt noe hissig. Hun vil alt for mye, og det ble et par galopper tidlig i løpet, og jeg fikk stå og bite negler til hun passerte målstreken uten en 3. og diskvalifiserende galopp. Heldigvis holdt hun seg i trav resten av løpet, og det gikk fort mellom galoppene. Har nå en høyere max-fart enn Utopia (24 tempo), og kom i mål på ny flott rekord; 33.5. Nesten like fort som Utopia. Det betyr at Linna akkurat i skrivende stund er Leangen's kjappeste 3-årshoppe i år :-) Artig. Eldjenta sin rekord som 3-åring er 29.5, så det er et stykke igjen, men Linna blir nok ei fin travermærr hun når hun forstår hun ikke skal galoppere. Spurte kusken om han hadde noe tips for å kurere galopplysten, men nei, det sitter i hodet i form av hissighet; hun blir nesten litt sint når når hun mister ryggen sin, og vil etter uansett gangart.... Hun må bare lære at det er trav som gjelder!  

Her er video fra både varming og løpet til Linna; Det ble en fin 6.plass og vi har all grunn til å være godt fornøyd med Linna. Hun skal nå få slappe av litt, restituere seg skikkelig, så er det bare å trene på igjen.

Ellers går det greit på stallen, har hatt en lite bekymring for Hauk Viking, har ble skikkelig utgangshalt over natta, og sto nesten ikke på sin V framfot torsdag morgen. Håpa på en "ufarlig" hovbyll, men fastlege Lise fant ikke noe byll på fredagen. Leita ikke så veldig for det var ikke noe varme/pulsering så teorien om hovbyll måtte vi forlate. Fant ut det satt lengre opp i beinet, og skulle se det an til i dag, og sette opp gutten for time til røntgen. Men, han har kommet selv veldig, og ser nesten helt fin ut nå, så mest sannsynlig har han fått seg ei skikkelig lårhøne på overarma/bogen. Siden vi hadde tilkalt Lise, ble de sertifisert begge føllene, så nå er det bare å sende inn papirer og vente på pass i posten.

Hauk Viking følger spent med mens Lise noterer kjennetegn.

Så har Bella og Dag Åsa trimma litt sammen på ridebanen. Utrolig kjapp i "pip-stilkene" sine Bella, så Dag Åsa får da trimmet seg når de to leiker litt sammen;

Bella er enda litt mindre, men hun vokser i rekordtempo, og passerer vel Dag Åsa snart. De er gode venninner de to, veldig koselig :-)

Ha en fin kveld :-) Annelise

Ingen kommentarer: