tirsdag 6. oktober 2015

Godt i gang med treninga :-)

Dag Åsa er godt i gang med kjøringa, og nå begynner det faktisk å ligne litt på trening, vi er ikke bare ute på "temme-turer" lengre :-). Har brukt litt tid på henne, for hun er ei kvikk og våken frøken, med bein i nesa. Men det har betalt seg, for hun er blitt så fin både inne på stallgulvet før trening, og ute på tur. Veldig stor framgang den siste måneden rent mentalt, og nå står hun rolig under påseling (til og med alene inne i stallen), og skritter aktivt og godt på tur. Temming av unghest er "greia mi" altså, det finnes ikke noe triveligere :-).

Her står hun, "klar som et egg", blid og fornøyd. Nå har hun fått sko på alle fire, skodd for andre gang på frambeina, og første gang bak, og hovlageren [les: Jørgen] - skryter av snill jente å sko!!, det betyr at turene går mere langs grusveiene nå, ikke bare i marka. 

Vi holder oss i Hjelpdalen og tømmerveien inn til Beistadmoen foreløpig, og turen i går ble på 4.4 km. Det er greit det, kommer til å ligge på det nivået en liten stund, så øker vi gradvis. Litt småjogging har hun og fått lov til på de korte flatene inn til Beistadmoen, og hun har fin spenst i steget sitt.

Her har vi vært og snudd inne ved Beistadmoen, og på turen tilbake ser vi Beistadtrøen og stallen oppe i lia (og hestene på beite øverst i bildet - en prikk = Eldjenta :-). 

Innimellom kjøreturene får hun litt alternativ trening på ridebanen sommen med Bella Sweepike. Hauk Viking skal også få være med på slike "ørne-børne-leike-økter", men vi venter til vi er helt sikker på at han ikke har vont i venstre skulder/bogen etter mest sannsynlig et spark fra ei av hoppene som ble lei hingste-propellen. Tok video av småjentene for litt siden, de koser seg;Begge har på pulsbelte, og det er ganske fascinerende å se økta på PC'n etterpå, de jobber godt, og det er mye trening i slik leik :-).

Ellers har de to voksne traverjentene våre trent sammen på Remarka i helga. Jørgen og jeg kjørte over med Utopia og Linna, og de fikk en finfin økt sammen. Som natt og dag disse to, og har ulikt utbytte av slik samtrening. Utopia er lat og tråkk alene, og trenger en å "bryne seg på" for å gidde og gi jernet i trening. Linna er heit nok som hun er, og trenger en rygg og roe seg bak :-) Og da blir det mest kjøring på dette viset for de to;Kjører lange intervaller i tempo mellom 1.55 og 2.00, så får de løpe omkapp på oppløpet i siste intervall. Linna tar Utopia i kortspeed nå, det er kapasitet i henne :-D. Hun har løp igjen 17 oktober på Leangen. I dag blir det relativt rolig kjøretur på begge traverjentene, i finfin høstsol ☼.

Ha en fin dag, Annelise ☺︎

Ingen kommentarer: