fredag 16. oktober 2015

Lørdags-hest igjen ;-)

Men nok en gang; bare vanlig hverdagstrav på en lørdags kveld. Det er Linna som skal ut og konkurrere, og denne gangen i et 3-årsløp med flere tillegg.

Nå er det Jomar Blekkan som skal prøve å lose henne feilfritt rundt banen et par runder. Hun er ikke enkel og kjøre Frøkna, er såpass hissig at hun galopperer om hun mister ryggen sin f.eks, selv om kusken sitter og holder på henne etter beste evne. Samme tilbakemelding uansett hvem som har kjørt henne, og ingen har så lagt kommet opp med en "type quick-fix" for dette :-) hehe. Hun har nok et sikkert et sekund og gå på med hensyn på rekorden sin. Sist gikk hun 33.5 med to galopper. De er ikke kommet med i programmet (datasystemet), og er det ser ut som hun satte ny rekord sist feilfritt. Om Linna skulle klare en tid rundt 32-tallet lørdags kvelden (kl 21:25....seint!!), så må gutta som står lengst bak (80 meter tillegg) gå ca 6 sekunder raskere :-) teoretisk ja hehe, men trav er trav.... og spennende blir det uansett.

Hun har ladet opp fint, tatt det ganske rolig siste uka og vi bygger overskudd og humør;På onsdagen hadde vi en kjempefin joggetur inn til Hessjøen. Måtte over bekken, og det var hun først ikke spesielt motivert for, hehe. Men etter og ha "diskutert" litt med mor, tusla hun over og jogga videre. 

I tillegg til hverdagstravet på Leangen lørdags kveld, er de "ekte" lørdagshestene på Momarken travbane og løper OAKS finaler. Der har vi vært en gang, 2012 med Eldjenta. Hun stilte den gangen som favoritt i finalen, etter og ha spurtslått Jan Olov Persson sin Järvsö Blomster i kvalet;

Jeg glemmer aldri den helga :-). Siden Jørgen måtte være hjemme til resten av flokken, skulle Line egentlig bli med meg nedover, men Polo Sunshine ble syk igjen, så hun ble hjemme. Da jeg passerte Gardemoen på veg nedover fikk jeg telefon om at det var over for gutten, han ble avlivet pga av tarmslyng ♥︎ stakkars nydelige Pologutten ♥︎. Og dagen etter spurtslår Eldjenta favoritten og blir selv favoritt til OAKS finalen. Livet med hest på godt og vont dette. I selve finalehelgen var Eldjenta uheldig i starten, tråkke feil eller noe, og fikk sin eneste G i raden ever. Mista 100 meter til feltet, men reparerte mesterlig og kom inn til 6. premie den gangen. Det var Jenta si det, som galopperte en eneste gang ever i sitt liv på en travbane, og nå har vi hopper som ikke gjør annet ☺︎ hehehe.... 

Jaja, sånn er livet. Nå er vi ganske optimistiske med hensyn på Linna og hennes karriere i løpsbanen framover. Hun har kapasitet, er tverr-speedig og konkurranse-sugen, så når hun "knekker koden" og forstår hun ikke skal galoppere,  tror jeg hun vil bli ei god travermærr. Linna har større kapasitet enn Utopia. Så har vi jo noen unge lovende på stallen da, og de ER lovende pr definisjon lenge enda :-) Dag Åsa trener så fint, og har vokst mange mange hakk mentalt og er riktig så trivelig og trene. Så har vi småttisene da, Hauk Viking og Bella Sweetpike som bare lever det glade liv og koser seg enda.... Drømmen om nye klasseløp mm lever godt den ☺︎☺︎☺︎. 

Ha en fin dag, Annelise.

Ingen kommentarer: