onsdag 21. oktober 2015

Småttisene vokser :-)

Og det i rekordtempo. Nå har Dag Åsa vært til oss straks et år, og det nesten litt rart hvor fort de vokser de små. Bella og Hauk Viking utvikler seg i rekord tempo, og nå har begge begynt å sove på "egen hybel" om natta.

Hauk Viking på egen boks om natta.
Begge føllene har bodd til sine mødre til de ble ca 5 måneder, og det var Sunflower som først signaliserte at hun gjerne ville ha kveldsmaten sin i fred, og Bella fikk egen boks om natta. Hauk Viking og Eldjenta har i grunnen bare kost seg sammen, men de rota veldig, og en stor + en liten hest skiter utrolig mye i løpet av en natt (!!), og roter det utover i hele boksen...., så det ble etterhvert mest praktisk og la Hauk Viking få egen hybel også...! Det har i grunnen gått over all forventning. Ikke noe rop og mas fra mødrene, og da roer de seg fort føllene også. Greit og vente til mor er litt sånn "små-lei" småttisen, da går det lettere og skille dem. 

Etter frokost, har føllene det litt travelt med å komme seg til mor og puppen, og det får de lov til så lenge mødrene har kapasitet til og spise for seg selv, innhold i puppen, og den som vokser i magen. De eter godt begge avlshoppene, og enn så lenge holder seg seg fine i holdet begge to. 

Har også begynt å ta med føllene sammen på ridebanen. Bestikker mødrene med litt ekstra frokost inne, og tar med småttisene for litt trim og leik på ridebanen. Bella er langbeint og kvikk i steget, og han skal få god trim Hauk Viking skal han henge med Frk. Stankelbein :-) 
Begge har på pulsbelte, og klokka henger fast i grima. De løper helt av fri vilje, og jeg står bare i midten og ser på (knipser bilder ...hehehe). Ser på Polar ProTrainer programmet på PC'n etterpå at de får fin trim :-). Så er det fin temming, ute på liten tur til ridebanen ute mødrene sine. Må høre etter kjærringa  (jepp - meg ja) og gå pent i leietom!

Så er det blitt så fine begge to;


Og tenk, om et år, så vil fremstå som en liten hest, akkurat om Dag Åsa gjør nå;

Hun var så lita når hun kom i fjor, og nå er hun en flott liten hest, ute og trener annenhver dag, og er bare snill og flink :-)

Hun kom som et friskt pust i fjor, full at "liv og røre", ei lita ei med tæl og bein i nesa. Nå er hun såååå rolig og behagelig og voksen i oppførsel, og tusler avgårde som voksen rutinert traver i trening. Veldig flink og fornuftig har hun blitt, og viser fin innstilling til trening ! 

Ellers har Utopia fått "skrella seg" .... barberte vekk vinterpelsen i går;

Strengt tatt er jeg ikke så veldig "fan" av og barbere hest, men har hatt et par slike "må barbere" hester; søskenparet Vinge Blessen og Utopia! De er fra naturen sin side utstyret med ekstremt tykk, tett pels, og blir daffe og late i trening om høsten. Ligger nok i genene her, både pelsen og den litt late og "tråkke" holdningen til trening ;-). Jeg var lei av og mase på Utopia, og hun ble ekstremt svett og tung i trening, så da tok jeg fram barbermaskina og laget "naken-hest" av henne. Nå gleder jeg meg til første "ny-barbert-tur", jeg håper (forventer....) ei mærr med mye mere futt i trening nå! Vi får se.

Legger tilslutt ved video av småttisene på ridebanen, på slutten av "trenings-økta" dette;
Nå er det tid for litt hestetrim igjen, ha en fin dag:-)

Annelise

Ingen kommentarer: