søndag 22. november 2015

Den aller første snøen :-)

For Bella og Hauk Viking kom i denne uka her. Alltid gøy å slippe føll ut på snø for første gang, for de blir jo en smule overrasket og "spekulerende". Men så bryr de ikke seg nevneverdig resten av flokken, selv mor tusler avgårde som ingenting har hendt, så da tusler de avgårde de små også.

Vel ute så smaker de, skraper de og ser seg masse omkring og synes åpenbart der er litt rart.

Så er de som unger flest, de spiser snø, går og småsmaker på denne hvit greia hele formiddagen :-)

Hauk Viking er blitt en staut kar. De vokser i rykk og napp, nå har han tatt et skikkelig rykk og vokst mye siste ukene. Er ca 131 cm på krysset han nå, og Bella er ca 137 cm, langbeint dame hun. 

De går ute sammen i flokk hele gjengen enda, og dermed får føllene melk på dagtid. Om natta har de egen boks, og når det blir litt mere tele i bakken og stabil vinter, flyttes flokken over i luftegården, og da kommer jeg til og skille føllene fra mødrene helt. Enn så lenge fungerer det fint å ha de sammen på dagtid, de er i godt hold begge avlshoppene, selv om de strengt tatt spiser for 3 for tiden. Tok så masse bilder denne fine første vinterdagen, at det ble slideshow av de;(klikk på youtube ikonet for å se bildene i større format på youtube)

Ellers skal Utopia ut i travløp på Leangen i morgen, nest siste løpet, blir seinkveld i byen ...

Hun har et helt greit løp på papiret, burde klare en ok premie, - i alle fall om hun holder seg i trav hele veien. Utstyres med "drapropper" i ørene for første gang nå, og vi håper det resulterer i et ekstra gir på oppløpet, og ikke galopp.... ;-). Vi har testa det ut i trening, og på Remarka travbane fungerer det som det skal; hun skøyt fart og fikk et ekstra gir. Så gjenstår det og se om hun løser dette likedan på Leangen ! 

Før den fine snøen kom, var det litt ekstra utfordring med trening pga barfrost og veldig hardt underlag. Da ble det bakkene i marka for Utopia, man må jo bare gjøre det beste ut av de forholdene man har;

Her tar vi en pustepause ved demningen på Møssjøen, isen har akkurat lagt seg.

Dagen etter kom snøen, og da ser det slik ut når Linna går i se samme løypene;

Blir veldig fint når det kommer litt snø i marka :-)

Så avslutter jeg dagens skriblerier med et bilde av søte Bella vår ute i snøen for første gang, hun er som ei lita prinsesse damen her, like snill og mild som hun er vakker;


Ha en flott dag, Annelise :-)


Ingen kommentarer: