søndag 1. november 2015

Linna og Utopia konkurrenter igjen :-)

For i morgen skal de ut i samme løpet de to venninnene :-). Det har de vært før, og da var det Utopia som kom først i mål. Den gangen ble det flere omstarter, og Linna hissa seg opp og reiste avgårde i galopp og ble disket, mens Utopia kom inn på en fin 4.plass. I morgen tror jeg Linna har tenkt og ta revansje - i alle fall i følge travpressen (TGN) - de tror Linna er god for en trippelplass, mens Utopia er mindre betrodd og er tippet nest sist i mål. 

Begge trav er trav, løpet skal kjøres, og begge våre står på bakspor på tillegg, og har derfor et litt tungt utgangspunkt. Feilfritt så er nok Linna bedre enn Utopia nå, Linna vil mere, og det er der den største forskjellen på disse to er. Utopia har 2 år mere trening i kroppen, og er både sterkere og har bedre fysiske forutsetninger enn Linna pga det, men hun gidder ikke :-/. Er utrolig lat og en stor "under-yter" dessverre. Mens Utopia gjesper stort, og tusler avgårde i trening (mersom iført tøfler og morgenkåpe), er Linna helt på "tuppa" og flyr avgårde med et stort; YES!!! i blikket. 
Feilfritt vil Linna forhåpentligvis kjempe om en god premie, og Utopia om en premie ;-) Så får vi se hvordan det går. Værmeldinga for i morgen tilsier gjørmebad på Leangen .... usj, masse regn og ruskevær, så det er bare å finne fram sprutskydd og regnklær!! 

Men disse to er nok like gode venninner etter løpet i morgen uansett hvordan det går. Deler matfat og koser seg samme, her med Dag Åsa i midten :-) 

Høsten er mild, noe nedbør, men utrolig godt og varm! I går var det hele 14 varmegrader midt på dagen, og ikke mye som minner om vinter og 1. november i dag. Langtidsvarslet forteller at det ikke kommer noen vinter til uka heller. Etter mye nedbør i dag og morgen, så ska vi få sol og 8 - 9 varmegrader resten av uka. Vi venter i det lengste med piggsko på flokken, og synes det er helt greit at vi kan utsette det enda en uka. 

Mor og sønn koser seg sammen resten av flokken ute, og kan leve godt med en mild høst ser det ut til. De står på egen boks om natta føllene nå, men dier mødrene sine på dagtid. Eldjenta har jur som ei ku!! Der er det så masse melk at det fosser over når Viking får inn til mora etter frokost. Det renner melk, han rekker knapt å svelge unna. Sunflower kan nok ikke sammenlignes med ei ku i så måte, der er det ikke like stor overflod, mere normalt kanskje :-) 

De er i godt hold både mor og sønn, han får nok mat Viking, og trenger ikke bli rundere nå. Eldjenta ha åpenbart kapasitet til å fôre både seg selv, sønnen og "spiren" i magen uten og bli tynn, vi har vel godt grovfôr etter en fin sommer :-) 

Ha en fin søndag, Annelise

Ingen kommentarer: