mandag 16. november 2015

Mandag, og travløp på Leangen :-)

I kveld er det Linna som skal ut og friste lykken på Leangen :-) Et 3-årsløp i DNT's unghestserie, stengt på 60.000,- og tillegg ved kr 35.001,- Linna står på strek, og det er 10 unge håpefulle til start;

Kun 3 av hestene står på tillegg, og Linna står med startnummer 5 på strek og har springespor på volta. Det er et jevnt felt, veldig åpent og det er mange her som kan være med i tetkampen. Ekstra vanskelig er det jo da disse 3-åringene er så ferske og urutinerte, og samtidig i utvikling. Linna gikk et sånn passe løp sist, og veldig bra gangen før der. Hvor hun står i kveld aner jeg ikke, men håper hun er tilbake i samme stil som nest siste løpet, da var hun god! 

Hun fikk på seg nye baksko i går, med vinterpigger i. Og nei Linna; det er ikke galopp-skoene Jørgen la på ;-) hehehe. Feilfritt kan hun være med og kjempe om en fin premie, og la oss håpe hun holder seg i mest mulig trav i kveld :-)

Ellers lar vinteren vente på seg, det er jo egentlig helt greit det, bare regnet også holder seg unna ... Vi har ventet i det lengste med vinterpigg i hesteskoene, men nå får det det i tur og orden. Det er mere og mere nattefrost nå, og Dag Åsa har stifta bekjentskap med lyden av is..... speika sølepytter som gir etter for vogna og knaaaaaser godt når vi kjører over. Hjelp det var skummelt, men det var jeg forberedt på; alle her har blitt mere eller mindre skremte av den første lyden av knasende is ;-) Dag Åsa synes det var ganske så skummelt, men det blir nå så mye is-knasing framover nå, at den lyden skal hun da blir lei av etterhvert, og logge av. Linna er vel den eneste av våre som ikke har blitt særlig skremt av "lyden av is", men forklaringen er enkel; hun ble kjørt inn på vinteren, og da var det bare is-lyder fra hjulene. Linna ble derimot skremt av lyden av "kliss-klass-smelta-is" når våren kom ;-) Kjørt inn i februar hun (kom til oss da som 2-åring), og når vårsola begynte og virke så ble lyden bakfra ny og skremmende ;-) De er nå rare disse gampene, og alt må læres. 

Men i kveld er det nye tak på Leangen, og vi får håpe at Linna holder seg i mest mulig trav og kjemper om en fin premie :-) 

Ha en fin dag, Annelise :-)


Ingen kommentarer: