søndag 20. desember 2015

Ikke så mye julestemning ute akkurat....

Det er mildt, hele 9 varmegrader i går faktisk (og 17 plussgrader i Sunndalsøra!!), og snøen smelter naturlig nok siden det regner en del også. Det har vært hvitere jul før for og si det slik :-/.

Men Hauk Viking bryr seg ikke om det, og gutten er kreativ i matveien; stiller seg like så godt midt oppi matfatet og koser seg han ;-)Han bryr seg ikke like mye om været som meg. Tykk og varm pels, og næringsvett i bøtter og spann. Jeg har "skrudd av krana" helt nå, ikke mere pupp og få på småttisene. De har fått seg en slurk hver morgen en ukes tid, men nå er det helt slutt. Hoppene bryr seg lite om det, men føllene ble lange i maska første morgen jeg bare sendte mødrene ut før de fikk sin lille morgenskvett ;-) Etter et par dager gikk det greit, de venner seg fort til nye rutiner.

Traverjentene får løpsfri nå i jula, de har gått jevnt og trutt i november, så vi tar en liten juleferie hva travløp på Leangen angår i disse juletider. Men de trener jentene, ganske harde økter nå, mest i skogen der det fremdeles ligger litt blaut slapsesnø. Føret er sugende, og det blir fine styrkeøkter av slikt. Dag Åsa får naturlig nok letter økter enn de to traverdamene, men jammen er hun sterk og ivrig i skogen. Et par turer over på lokalbanen har hun fått, ellers går det mest i skogen. Hun har blitt riktig flott, ikke stor, men velskapt og sterk i kroppen;Det er ei kvikk og våken dame, som følger med mor uansett, titter bakover og passer på at jeg ikke glemmer noe :-P . Ute er hun stødig og fin, noe bakredd når hun ser "spøkelser", slike som kun er synlig for hester ;-). Og disse spøkelsene er skumlere enn biler og folk, hun er blitt ganske stødig i trafikken :-). Hun er fin og kjøre med, jobber godt og har veldig positiv innstilling !

Utopia er også fresh og fin i trening for tiden, mere futt i damen om vinteren enn sommeren, men hun fornekter seg ikke; står som en prest om vi møter folk i marka. Synes det er helt greit at matmor tar seg en lang skravlepause hun ;-). Linna er det mere framdrift i, hun synes ikke noe om skravlepauser, hun vil trene, trene og atter trene.Trekker den tunge vogna opp bakken fra Møssjøen og synes det er deilig! Står på som en arbeidsgamp hun!

Ha en 4. søndag i advent :-) Annelise


Ingen kommentarer: